Cine sunt „oamenii Rusiei”, până la urmă?

Postat de pe 13 martie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

Scandalul momentului îi are ca protagoniști pe Rareș Bogdan și Bogdan Aurescu, după cum a prezentat Iosefina Pascal în emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM. Totodată, jurnalista a vorbit despre apartenența la putinism.

Jurnalista a evidențiat faptul că este cam tardiv să se revolte peneliștii împotriva lui Bogdan Aurescu, având în vedere că el este în funcția de Ministru de Externe din 2019. Cu toate acestea, Iosefina Pascal este de acord cu afirmațiile europarlamentarului Rareș Bogdan care prezintă cum România nu are niciun fel de politică externă, ci doar execută ce i se impune din afară. Fiind atacat din toate direcțiile, Bogdan Aurescu nu a ezitat să dea o replică tăioasă noilor dușmani declarați ai săi:

„Nu mă intereseaza părerile lui Rareș Bogdan – vă aduc aminte cum, în plin război al Rusiei contra Ucrainei, cerea să blocăm la graniță cerealele ucrainene. Practic, astfel de atacuri de la asemenea personaje sunt de fapt o confirmare că fac bine ce fac – e exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik. Probabil are destul de multe neîmpliniri și frustrări personale” (Digi24)

Problema cu acest răspuns dur este tocmai faptul că se recurge din nou și din nou la a numi pe cineva care se opune curentului putinist. Toți sunt putiniști, indiferent de ce spun sau dacă au dreptate.

În continuare, Iosefina a prezentat o serie de declarații considerate putiniste. Nimeni nu scapă de această etichetă infamantă. Papa Francisc are un loc aparte pe lista putiniștilor, pentru că și-a permis să spună că „ne aflăm într-un război mondial, iar câmpul de luptă e Ucraina. Există interese imperiale, dar nu doar ale Imperiului Rus. Pentru mine războiul este o crimă, e total greșit”.

Totodată, jurnalista a redat declarațiile „analistului geopolitic” Alina Achim-Inayeh care spune că: „Sunt foarte multe scenarii. O victorie absolută a Ucrainei, ceea ce înseamnă eliberarea întregii țări, inclusiv Crimeea, ar duce la o Rusie cu foarte mari frământări interne. Probabil că ar duce la dispariția lui Putin cel puțin de pe scenă politică, dar dispariția lui Putin nu înseamnă neapărat venirea la putere a unui democrat, ba dimpotrivă. Mie mi-e foarte teamă că dispariția în aceste condiții a lui Putin ar duce la venirea la putere a cuiva și mai revanșard, și mai doritor de război. Vom avea în coasta noastră o Rusie atât de frământată de tulburări interne și mișcări politice care n-ar duce sub niciun fel de formă la stabilitate”. Ea spune că în oricare dintre scenariile posibile, Rusia ar reveni și mai puternică și mai răzbunătoare, călcându-i pe toți în picioare. Aceeași persoană, care propagă imaginea unei Rusii răzbunătoare și atotputernice, decide care jurnaliști din România sunt putiniști și de ce.

Am ajuns vremurile în care omenirea se împarte în putiniști sau pro-americani, deși pare că putiniștii sunt majoritari și răstoarnă cu totul balanța.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background