Cine a organizat protestul #rezist din Parlament și cum a fost acesta posibil?

Postat de pe 25 noiembrie 2021

Autor: Adrian Lambru

Jurnalista Iosefina Pascal a declarat în cadrul emisiunii “Scamatoriile Iosefinei”, de la GOLD FM, că: „este inoportun să vină ong-iștii lui Vlad Voiculescu să se tăvălească prin Parlament să ne spună cât de răi sunt cei de la PSD și PNL.”.

Iosefina Pascal susține că protestul organizat în clădirea Parlamentului în ziua votului noului Guvern al României ar fi fost realizat de oameni apropiați ai lui Vlad Voiculescu și ai ONG-urilor sale: „Protestatarii aceștia au fost și ei înșurubați în Ministerul Sănătății, fie pe posturi de consilieri, fie prin diverse instituții din subordinea Ministerului. Printre acești protestatari l-am văzut pe Marian Răduna, președintele ONG-ului care a pus DSP-urile pe butuci, fostul consilier al lui Vlăduț, implicat într-un mega scandal IT cu privire la securitatea datelor medicale ale românilor”.

„Nu își amintește nimeni nimic notabil făcut de domniile lor când au ocupat aceste funcții” – a adăugat Iosefina Pascal. „Au avut ocazia lor să facă ceva, nu au făcut nimic. Acum, protestatarii #rezist dau dovadă de ipocrizie când vin să protesteze că <ciuma roșie> e în pat cu <ciuma galbenă>”.

#USR rezistă

Jurnalista Gold FM este de părere că acești protestatari au intrat în Parlament la invitația celor de la USR. Doar așa s-ar putea explica cum au reușit să pătrundă în clădire, în contextul pandemiei, când în Palatul Parlamentului pot intra doar cei care lucrează acolo, reporteri, cameramani și vizitatori în grupuri organizate.

„Este de investigat, totuși, cum au reușit protestatarii #rezist să facă asta și cine va răspunde pentru acest comportament” – observă Iosefina Pascal.

Cine este vinovatul? Iohannis sau Ciucă?

Protestatarii #rezist au fost acompaniați pentru scurt timp de George Simion, copreședinte AUR, care le-a cerut să ”zică și de Klaus Iohannis”, nu doar de Nicolae Ciucă, premierul noului Guvern. ”Vă faceți de rușine! Ați luat scena destul, vă rog să plecați, vedeți-vă de treabă, faceți și legi, nu doar scandal, respingem orice asociere cu acest om” – i-a răspuns o participantă la protest lui George Simion, conform alba24.ro.

„Foarte interesant acest aspect! Protestatarii #rezist nu au aflat că președintele este cel care a făcut desemnarea de premier în persoana domnului Ciucă și că a insistat pe acest guvern de coaliție? Sau că Iohannis este cel care a alungat USR de la guvernare? Probabil useriștii suferă de sindromul Stockholm și le place când Klaus Iohannis este rău cu ei” – declară Iosefina Pascal.

Opoziția din stradă

Un scenariu în care oamenii vor fi nemulțumiți de noua coaliție de guvernare și vor ieși în stradă la proteste nu este exclus de către jurnalista Gold FM: „Valul de nemulțumire în rândul cetățenilor este în creștere din cauza măsurilor luate în timpul pandemiei. La asta se adaugă îngrijorarea populației cu privire la cum va trece peste această iarnă cruntă”.

„În București treaba e cât se poate de clară. Apa caldă, curentul și căldura au devenit un lux teoretic în capitală” – a adăugat Iosefina Pascal.

Emisiunea “Scamatoriile Iosefinei”, moderată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 16. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background