Chițac pune Big Brother-ul pe constănțeni, Marian Oprișan, Alina Gorghiu și noi proiecte inutile

Postat de pe 26 septembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, Iosefina Pascal a trecut în revistă activitatea extrem de folositoare și de eficientă a unora dintre politicienii și primarii care sunt la putere – cazurile Chițac, Oprișan și Gorghiu.  

Marian Oprișan, baron PSD Vrancea, scapă de impozitarea luxului în care trăiește. Conacul pe care l-a cumpărat de la mama sa cu 330 de mii de euro nu se încadrează în plafonul de 500 de mii de euro stabilit de Guvern. Așa arată noul pachet de legi fiscale care pare să-i avantajeze, din nou, pe politruci. Iosefina Pascal a insistat asupra ideii că ar fi trebuit taxat profitul uriaș și nerușinat obținut de către bănci prin impunerea unor dobânzi record, mai mari decât media europeană. O astfel de măsură, pe modelul Italiei și al Spaniei, ar fi adus cu adevărat bani la bugetul de stat și ar fi acoperit o bună parte din deficitul bugetar. Totodată, este absurd modul în care guvernanții nu au scăzut plafonul pentru energie și combustibili, ceea ce va îngreuna și mai mult situația românilor iarna aceasta, mai ales dacă ne vom confrunta cu o vreme foarte rece, iar cetățenii vor taxa aceste abuzuri în anul electoral.

Alina Gorghiu se luptă din greu cu traficanții de droguri, unul dintre cele mai recente proiecte ale ei vizând crearea unui registru național al traficanților de droguri. Acest registru va fi pus la dispoziția autorităților și va cuprinde o bază de date a condamnaților pentru trafic de droguri. Problema în România este că se ajunge foarte greu la traficanții de droguri și condamnările în acest caz sunt prea rare, având în vedere gravitatea și periculozitatea acestui fenomen extrem de răspândit în România.

Primarul Chițac a achiziționat câteva sute de camere de supraveghere și a împânzit orașul Constanța cu ele. Toate aceste camere vor alcătui un sistem integrat de supraveghere și monitorizare, instalat la toate intrările și ieșirile din oraș, în intersecții, la intrarea în școli, la ieșirea din parcările mall-urilor și în parcuri, fiind capabile să „identifice orice persoană care participă la orice fel de infracțiune sau abatere de la regulile publice”, prin supraveghere perimetrală, supraveghere de ansamblu și supraveghere de detaliu. Suma pe care instituția publică în cauză este dispusă să o plătească, din fonduri proprii, pentru a se dota cu acest sistem „Big Brother” se ridică la aproape 80 de milioane de lei. Această măsură nu oprește infracțiunile, tocmai pentru că justiția mult prea indiferentă sau legile prost aplicate le permit infractorilor să umble liberi și nestingheriți.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background