Cezar Osiceanu: Prețurile din aeroportul Henri Coandă, cele mai ridicate din Europa!

Postat de pe 31 martie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Dincolo de propagandă” de astăzi, moderată de Andrei Gușă la Radio Gold FM, s-a discutat despre discrepanța uriașă dintre prețurile din Aeroportul Internațional Henri Coandă și restul aeroporturilor din Europa, dar și despre scandalul din jurul acestui subiect, DNA demarând o serie de percheziții la fața locului.

Aeroportul Internațional Henri Coandă din București este cunoscut deja printre pasionații de călătorii pentru prețurile exorbitante la care sunt cotate produsele din restaurantele, magazinele și cafenelele din incinta sa. S-a iscat un scandal monstru săptămâna aceasta în jurul acestui subiect, autoritățile DNA făcând percheziții la fața locului. Scandalul uriaș de corupție soldat cu 4 arestări în care este vizată Compania Națională Aeroporturi București a condus și la arestarea supranumitului „rege al duty-free-urilor”, Cătălin Lăscuț, dar și a directorului general al companiei Millenium Pro Design, Radu Tănăsescu.

S-a dat o mită uriașă pentru a se prelungi contractele de închiriere a spațiilor comerciale din Aeroportul Otopeni. În urma investigațiilor desfășurate până acum, DNA-ul a constatat că mita a ajuns la 22 de milioane de euro. Un apropiat al fostului director general al Companiei Naționale Aeroporturi București, pe numele său Cristian Bălan, ar fi fost creierul din spatele operațiunii. Acesta, prin intermediul lui George Alexandru Ivan (fost director general al CNAB), ar fi cerut firmei care gestionează spațiile comerciale din aeroport, Millenium Pro Design, o mită în valoare de 22.400.000 de euro.

Pilotul Cezar Osiceanu a punctat faptul că Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, ar fi trebuit să verifice de ce există această discrepanță uriașă între prețuri, Aeroportul Henri Coandă având cele mai mari prețuri din Europa. De acum înainte, cazul rămâne în mâinile autorităților statului pentru a fi soluționat.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background