Cele 6 țări tratate de UE ca fiind de categoria a-II-a – problema cerealelor

Postat de pe 1 februarie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

Dubla măsură aplicată de UE țărilor membre în problema cerealelor dar și în alte domenii a fost subiectul primului segment al emisiunii „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, prezentată de jurnalista Iosefina Pascal.

„România și alte cinci țări au reclamat la UE problema cu privire la tranzitul de cereale din Ucraina în Europa. Transportul și vânzarea acestor cereale din Ucraina afectează grav agriculturile naționale ale acestor țări și propriile vânzări de cereale”, a anunțat Iosefina.

„Există un aflux de cereale ucrainene ieftine pe piețele europene. România și alte cinci țări, Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia și Bulgaria au tras un semnal de alarmă și cer UE să ia măsuri urgente pentru a atenua problemele cauzate de creșterea importurilor de cereale ieftine din Ucraina. Acest aflux a redus prețurile și a afectat fermierii locali”, au declarat oficialii guvernamentali ai țărilor păgubite, citați de Reuters.

Oficialii UE afirmă că nu există o asemenea problemă, că asta e propaganda Rusiei și că noi trebuie să cumpărăm cerealele ucrainene și să asigurăm tranzitul lor, astfel ajutând Ucraina. Reprezentanții țărilor păgubite se plâng, pe bună dreptate, că își distrug piețele și nu mai pot exporta propria producție, în timp ce restul statelor din Uniunea Europeană nu contribuie deloc la tranzitul cerealelor și nu ajută pe cine trebuie. UE este complice la distrugerea unor sectoare deosebit de importante ale statelor membre și se preocupă mai mult de o țară ce nu face parte din Uniune, după cum a explicat jurnalista întreaga tărășenie.

UE întârzie să răspundă deși e o problemă foarte gravă pentru țările implicate. Ordinul este ca toți să ajute Ucraina să-și exporte cerealele, dar în acest caz toți înseamnă doar cele 6 țări? Dacă UE ar fi acționat unitar și nu ar fi făcut discriminare între țările membre, atunci eforturile ar fi trebuit împărțite între toate țările uniunii. De ce doar țările din est trebuie să-și distrugă piețele, comerțul agricol și să-și falimenteze fermierii?

„Repet, propagandiștii au zis că asta e diversiune rusească; dar Polonia? Sigur nu e cu rușii! Vorbim despre această problemă deoarece este în joc siguranța alimentară a României, dar afectează și economiile a 6 țări! Cât de corect este să ne ruinăm noi pentru a ajuta Ucraina? Cum ajută’ țările occidentale Ucraina? Folosindu-se de țările din est? Unde este principiul de bază clamat de UE conform căruia acționează unitar?”, a încheiat Iosefina Pascal adresând aceste întrebări unei Uniuni Europene parcă mute.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background