„Ce se poate face, când nu se poate face nimic?” Vasile Dîncu, o radiografie sociologică a democrației în România de astăzi

Postat de pe 8 iulie 2021

Autor: Adrian Lambru

Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD, a declarat în cadrul emisiunii “Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Gold FM că: „Astăzi, societatea românească nu este liberă. E o realitate halucinantă și o nevroză colectivă”.

Actuala putere, conform lui Vasile Dîncu, „ar fi închis toate căile democrației. Dacă faci o moțiune de cenzură, partidul principal și celelalte nu sunt lăsate să voteze. În România votul imperativ este interzis prin Constituție”.

„Nu poți să accționezi în condiții parlamentare corecte” – susține președintele Consiliului Național al PSD. „Oamenii aceaia sunt în Parlament cu un motiv, au fost votați de români pentru a-i reprezenta”.

Spirala tăcerii. Majoritatea tăcută din România

Vasile Dîncu susține ideea unei „nevroze colective” la nivelul țării noastre. „Există o minoritate care este din ce în ce mai vocală și o majoritate care, chiar dacă are alte părerei, se închide în tăcere”.

„Așa ceva nu este tocmai benefic” – adaugă Vasile Dîncu. „E o realitate halucinantă în România în care trebuie să te supui, cu toate că știi că este incorectă, că nu este adevărată. Trebuie să ieșim din tăcere”.

„Sclavia modernă și cetățeanul universal”

Președintele Consiliului Național al PSD este de părere că, dacă puterea actuală va continua în acest sens, „se va aluneca lin către o sclavie modernă. Nu-ți dai seamă când devii sclav”.

Un exeplu din actualitate dat de Vasile Dîncu este discuția despre „progresism, despre LGBTQ+, despre societatea fără clasă și fără proprietate. Cum propune Barna perioada aceasta: o Românie fără identitate, fără domiciliu pe buletin. Se creează iluzia cetățeanului universal, dar defapt devii un nimeni”.

„Știu că este tentant, acest sentiment de libertate ireală, să nu avem nevoie de nimic, să trăim în mijlocul naturii”  – observă Vasile Dîncu . „Dar așa devii sclavul perfect, un sclav economic deposedat de toate”.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background