Ce ar mai reprezenta Florin Cîțu astăzi?

Postat de pe 23 noiembrie 2021

Autor: Adrian Lambru

Jurnalistul și fostul senator Sorin Roșca Stănescu a declarat în cadrul emisiunii “Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Gold FM că: „Florin Cîțu este zdrobit astăzi. Este un caz unic în istorie politică românească.”.

Florin Vasile Cîțu, președintele PNL, a fost numit marți, 23 noiembrie, în funcția de Președinte al Senatului. Acesta a fost votat cu 82 de voturi pentru, iar Anca Dragu, din partea USR, cu 25 de voturi. 17 voturi au fost anulate.

Sorin Roșca Stănescu susține că Florin Cîțu ar fi fost înlăturat de la guvernare de către președintele Iohannis, care ar dori să-l vadă în postul de premier pe generalul Nicolae Ciucă. „Pe lângă asta, Cîțu se află într-o situație fără precedent” – consideră jurnalistul. „Formula câștigătoare și cea pierzătoare din PNL sunt ambele împotriva lui, partidul USR îl urăște în cel mai înalt grad, iar udemeriștii l-au zdrobit, l-au aruncat peste bord pentru a strica negocierile”.

„Lovitura de grație o primește de la cea mai mare parte a populației. Cîțu a creat numai nenorociri României. De aici și procentele mici în sondajele de încredere” – a adăugat Sorin Roșca Stănescu.

“PNL e în disoluție”

Jurnalistul, fost senator în Parlamentul României din partea liberalilor, susține că astăzi „Partidul Național Liberal e în disoluție”.

„Partidul acesta se rupe în trei părți, asta în foarte scurt timp” – susține Sorin Roșca Stănescu. „S-a rupt o dată atunci, cu bătălia dintre Cîțu și Orban, iar acum Echipa Câștigătoare se mai fragmenează o dată. Pe lângă aceștia mai suntem și noi, liberalii care stau pe tușă”.

Tot marți, 23 noiembrie, fostul președinte al liberalilor Ludovic Orban a demisionat din partid. „Demisia nu este un sfârșit, este un început, nu mă las oricâte aluzii am auzit în ultimele luni. Vom începe împreună o construcție solidă care să se bazeze pe oameni cu onoare” – a declarat Ludovic Orban.

“De azi, pentru mine, PNL a murit. E adevărat, în pat cu PSD. PNL și-a negat întreaga istorie. Conducerea a dus partidul într-o fundătură din care nu mai are nicio ieșire” – susținea fostul președinte liberal cu o zi înaintea demisiei.

Ludovic Orban a fost urmat de 16 senatori şi deputaţi care recent au părăsit grupurile parlamentare ale PNL.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background