Cât ne costă „energia verde” ? Cifre șocante!

Postat de pe 16 octombrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza        

România trebuie să instaleze zeci de mii de noi MW în parcuri eoliene și fotovoltaice până la finalul acestui deceniu, prin programul REPowerEU, a dezvăluit jurnalista Iosefina Pascal în emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM.

Paradoxul major este că a fi sustenabil este foarte costisitor, dar nu ne putem da seama de cheltuielile reale până nu ne raportăm la cifre. Prin REPowerEU se urmărește reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu 55% până în 2030, urmând ca până în 2050 să se atingă Net Zero, ceea ce este o utopie.  

Până în 2050, pentru a efectua tranziția către energie verde, costurile se vor ridica la 2.200 de miliarde de euro. În perioada 2023-2025, România va fi nevoită să investească 160 de miliarde de euro pentru a face primii pași ai tranziției. Cum își vor recupera banii cetățenii care trebuie să investească miliarde de euro în acest proiect?

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background