Bizarerii la alegerile din SUA! Deznodământul neașteptat

Postat de pe 9 noiembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de miercuri, prezentatoarea Iosefina Pascal a vorbit despre alegerile din SUA și importanța lor atât în plan intern, pentru americani, cât și pe plan extern, pentru întreaga planetă, și a trecut în revistă incidentele cu care acestea au fost asezonate.

„Realitate în SUA este că nu s-a schimbat cu mai nimic aritmetica în Congres. Ceea ce se previziona a fi marea victorie a republicanilor, pare că nu este așa”, constată jurnalista.

Cu toate acestea, alegerile nu au fost lipsite de incidente bizare, cum ar fi oprirea mașinilor de numărat voturi, iscarea unor incendii, atentatele la viața unor candidați și apariția a mii de voturi nedatate de nicăieri (indiciu clar al fraudei).

Ziare.com relatează că 7 incendii au fost înregistrate în Mississippi. În Arizona au picat mașinile de numărat voturi și au fost semnalate plicuri conținând o substanță necunoscută, dar și voturi nedatate venite de nicăieri.

E clar că nu poate fi vorba de o victorie detașată a republicanilor, așa cum se aștepta majoritatea, ceea ce va duce la un val de nemulțumiri, la proteste și mișcări de stradă destul de violente.

Alegerile din SUA au suscitat mult interes și la noi, în România, existând teoria că schimbarea de acolo ar putea ajuta țara. Împotriva a ceea ce cred unii care așteaptă ca România să fie salvată de SUA, „salvarea nu poate veni decât de aici și de la noi, de la români”, punctează Iosefina Pascal.

„Cetățenii americani vor protesta, ei știu că trebuie să folosească pârghiile democrației pentru bunăstarea și libertățile lor. La noi e liniște, chiar o liniște mormântală, coliva ne mai lipsește…”, încheie Iosefina, într-o notă ironică, dar complet dezamăgită de neutralitatea și lipsa de implicare a cetățenilor români încercați de atâtea suferințe.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background