Care au fost interesele Parlamentului European în ceea ce privește producția de vaccinuri?

Postat de pe 24 noiembrie 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

În cadrul emisiunii ”Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, analistul geo-politic Cozmin Gușă alături de Cristian Terheș, membru al Parlamentului European, au dezbătut idei despre protestele violente pentru libertate din Europa și interesele din Parlamentul European privind producția vaccinurilor

Spațiul european a fost în ultima perioadă din ce în ce mai defect. După un weekend agitat, putem spune că Europa s-a ridicat. Au avut loc proteste în orașe mari, precum Viena, Olanda, Roma, Bruxelles, Zagreb.

”Nu poți să ții oamenii într-o cușcă. Îi păcălești, îi manipulezi, îi șantajezi. La început, toată această propagandă care s-a dus cu covidul s-a produs cu frică. Oamenii efectiv au iesit in v europei ca să lupte pentru libertate.”, a declarat Cristian Terheș despre evenimentele din acest weekend.

Anul trecut, Comisia Europeana a dat milioane de euro companiilor care au dezvoltat vaccinurile. Administrarea acestor bani a fost susținută de Ursula von der Leyen, scopul fiind salvarea Europei. La finalul anului s-a auzit în presă că s-au semnat anumite contracte cu aceste firme, care nu erau publice.

O serie de europarlamentari solicitau să se confirme dacă Președinta Comisiei Europene le-a oferit o astfel de garanție acestor firme. Astfel, s-a creat agitație în Parlamentul European, iar aceste contracte au devenit publice numai după lungi presiuni din partea europarlamentarilor. Totuși, mare parte din contracte sunt înnegrite, fiind imposibil să fie citite. Prin aceste acțiuni, principiul transparenței, unul dintre fundamentele prin care s-a construit Uniunea Europeană, a fost încălcat.

Potrivit lui Cristian Terheș, Agenția Europeană pentru Medicamente a arătat datele oficiale când s-au început testele pe aceste vaccinuri, care au fost în luna martie-aprilie 2020. Totul a fost înainte ca aceste firme care produc vaccinurile să primească banii de la Comisie. Asta înseamnă că aceste companii deja găsiseră formula vaccinului și îl testau. În același timp, firmele au primit în vara anului 2020 banii de la Comisia Europeană, de care s-au folosit, dar nu se știe concret pentru ce anume.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background