CANIBALIZAREA #REZIST

Postat de pe 22 noiembrie 2021

Autor: Adrian Lambru

Jurnalista Iosefina Pascal a declarat în cadrul emisiunii “Scamatoriile Iosefinei”, de la GOLD FM, că: „Mișcarea #rezist e încolțită de sistem. Nu mai e nevoie de ei, scopul pentru care au fost creați a fost deja atins”.

Iosefina Pascal aduce în discuție cazul protestatarului Cristian Dide. Acesta a fost ridicat de DIICOT într-un dosar de trafic internațional de droguri de risc (cannabis şi produse cu conţinut THC). Dide este unul dintre cei mai cunoscuți protestatari #rezist din ultimii ani.

Acesta ar fi procurat canabis din afara ţării, dar şi din România şi ar fi trimis două colete cu droguri la sediile DIICOT – Structura Centrală şi Serviciul Teritorial Iaşi, potrivit unor surse judiciare pentru Agerpres.

Demersurile lui Dide

„Puțină lume știe, iar presa nu s-a sinchisit să caute, că acest Dide este cel care a dezvăluit dosarul euforiei lui Cîțu din Statete Unite” – susține Iosefina Pascal. „Întrebat de un singur post TV de unde știe de acest dosar, Dide a răspuns că a aflat de la PNL. Deci toată treaba e făcută pentru acest #rezist a supărat pe la partid”.

Cristian Dide a făcut demersuri în instanță împotriva lui Raed Arafat, dar și alte solicitări pe cale legală prin care cerea informații de interes public. Unele informații obținute de Dide ar fi confirmat faptul că tot ceea ce deține SMURD ca entitate este deținut de Fundația pentru SMURD. „Adică de un privat, adică de mr. Raed Arafat” – declară Iosefina Pascal.

Răzbunarea sistemului

Jurnalista este de părere că acest dosar ar fi fost deschis din interese politice. „Părerea mea este că #rezist puneau și de niște proteste, așa că sistemul se asigură că astfel de mișcări de stradă nu vor avea loc”. De asemenea, Iosefina Pascal consideră că sistemul care i-ar fi creat pe acești protestatari acum le-ar încurca munca.

Interesul pentru care #rezist ar fi fost creat s-ar fi atins de mult, iar acum nu mai este nevoie de această mișcare. „Sistemul nu își dorește ca ei să devină un pericol pentru ce urmează să fie” – a adăugat Iosefina Pascal.

Emisiunea “Scamatoriile Iosefinei”, moderată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 16. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background