Canada, crimele în masă din pandemie și eșecul Poliției

Postat de pe 6 septembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea, „Scamatoriile Iosefinei”, moderatoarea Iosefina Pascal prezintă o serie de atentate petrecute în Canada și SUA.

În Canada, acum câteva zile, doi oameni au atacat lumea de pe stradă cu cuțitele, tot atentatul soldându-se cu zeci de morți. Cei doi atacatori au fost dați în urmărire și nu au fost găsiți, deși există martori și filmări în care sunt surprinși de camerele video din zonă. Ieri noapte a fost găsit unul dintre făptași, însă era mort și se crede că a fost ucis.

Pe data de 18 aprilie 2020, în plină perioadă de lockdown, un individ numit Gabriel Wortman a omorât 22 de oameni în Canada. A terorizat întreaga provincie canadiană Nova Scotia. Tot atentatul a avut loc pe parcursul a 13 ore. Deși zeci de martori au sunat la poliție și au anunțat că sunt în pericol, ba chiar știau și identitatea făptașului, criminalul nu a fost oprit și poliția a mers pe piste greșite. Se pare că atacatorul avea o mașină de poliție și era îmbrăcat în uniforma specifică, fără însă să fie un polițist adevărat.

Trudeau a interzis ca informațiile despre incident să ajungă în spațiul public. În mod normal, premierul Canadei ar fi trebuit să îi dea afară pe polițiștii incompetenți și ar fi trebuit să demareze o anchetă internă la nivelul secției de poliție. Nu a făcut nimic din toate acestea; în schimb, a oprit importul de arme în Canada și a înăsprit legile cu privire la permisul de port armă.

Cazul Yuvaldi din SUA

În SUA, s-a petrecut un grav atentat într-o școală din Texas. Un om cu grave probleme mintale a postat pe rețelele de socializare armele cu care a omorât zeci de copii. Deși se știa că are tulburări de ordin psihic, familia sa i-a dăruit cadou de ziua lui două arme. Statul ar fi putut preveni un asemenea atac, pentru că se știa de problemele individului și erau indicii clare că el reprezenta un pericol pentru societate.

Poliția a ajuns la școala respectivă la 5 minute după ce criminalul a omorât primele victime și a stat 2 ore pe hol în timp ce atacatorul era într-o sală de clasă și-și continua oribilul plan. Când totuși au hotărât să intervină, polițiștii l-au omorât pe atacator. Acum ei trebuie să răspundă pentru complicitate la omucidere, pentru că au stat în hol în loc să intervină de urgență. Este vorba aici despre o lipsă de pregătire, de asumare și de dorință de a salva vieți.

În România, interlopii sunt vedete la televizor și chiar sunt păziți de autorități la diferite evenimente. Poliția se laudă cu soluționarea unor crime între interlopi, în loc să îi bage efectiv la pușcărie când trebuie.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background