Bulgaria se confruntă cu noi alegeri, deoarece socialiștii au refuzat să formeze un guvern

Postat de pe 6 septembrie 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

Bulgaria se va îndrepta spre al treilea scrutin național din acest an. Acest lucru s-a întâmplat după ce socialiștii au devenit al treilea partid politic care a refuzat să conducă un guvern în urma alegerilor parlamentare neconcludente din iulie.

Socialiștii au renunțat la planurile de a forma un guvern după ce potențialii lor aliați au refuzat să-i susțină. Partidul va returna mandatul președintelui pe data de 7 septembrie. „Am făcut tot posibilul și am făcut apel la simț și responsabilitate, dar nu a funcționat”, a declarat liderul socialist Kornlia Ninova.

Președintele Rumen Radev se confruntă cu necesitatea de a dizolva parlamentul și de a numi o nouă administrație. Noile alegeri parlamentare ar putea avea loc pe 7 noiembrie. Totuși, acestea ar putea coincide cu unul dintre cele două tururi ale alegerilor prezidențiale, pe 14 noiembrie sau 21 noiembrie. Incertitudinea politică prelungită încurcă planurile Bulgariei de a face față pandemiei de COVID-19. De asemenea, îngreunează și capacitatea de a accesa fondurile de redresare după pandemie ale Uniunii Europene.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background