Bulgaria investește puternic în industria de apărare

Postat de pe 30 ianuarie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a anunțat faptul că vecinii noștri, bulgarii, care s-au mobilizat și investesc masiv în industria de apărare.

Bulgaria a devenit oficial producător de drone kamikaze. Compania bulgară Hades Defence Systems se așteaptă să primească o comandă importantă la mijlocul anului 2024 pentru noul său vehicul aerian fără pilot (UAV) NEM-600, conceput pentru a ataca o gamă largă de ținte blindate. Georgio Markov, manager în cadrul Hades a declarat că toate testele pentru NEM-600 (Nemesis) au fost finalizate, iar producția de serie este planificată să înceapă în iunie conform unui contract încheiat cu unul dintre clienţii companiei, al cărui nume nu a fost dezvăluit. De asemenea, potrivit lui Markov, compania negociază furnizarea noului său UAV cu o serie de alți potențiali clienți. Potrivit companiei, această dronă poate fi utilizată pentru o serie de misiuni, inclusiv cele planificate în zonele urbane, precum și indiferent de condițiile meteorologice. Precizia de lovire este sub 1,5 metri, ceea ce garantează reducerea la minimum a pagubelor colaterale atunci când lovește o țintă.

România nu are armament suficient în depozite, iar cel existent este depășit. Nu stăm deloc bine nici la capitolul armată, în comparație cu Polonia, care are armată regulată. Ungaria își va consolida poziția de partener strategic dacă vor veni republicanii la guvernare. Bulgaria se consolidează ca parteneri prin investițiile masive în industria militară. Polonezii deja erau într-o postură avantajoasă. „Noi suntem parteneri de tranzit. Ce tranzit? Al cerealelor. Cam atât”, a remarcat amar-ironic Iosefina Pascal.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background