BUCURESTI, SIGUR VA FI GAZDA EURO!

Postat de pe 10 februarie 2021

In ciuda zvonurilor aparute in ultimul timp, referitor la organizarea Euro, cum ca UEFA ar oferi turneul unei singure tari, Seful Comitetului de Organizare Euro in Bucuresti, Florin Sari asigura ca patru meciuri vor fi la noi in tara:

“Bucuresti a fost primul oras care si-a reafirmat disponibilitatea in perioada pandemiei. Sigur vom avea Euro pe National Arena. Vom avea chiar si Fan Zone, de la Piata Unirii, pe Bulevardul fantanilor, pana la Piata Constitutiei.

Stadionul Arena Nationala se poate inchide de la 1 aprilie. Ultimul meci acolo va fi Romania cu Germania din 28 martie. Gazonul va fi schimbat cu unul hybrid, care, cand va fi nevoie, sa fie mai usor de inlocuit. La Amsterdam se schimba 11 ori ori pe an. Pe Wembley de 15 ori.

Pe 15 mai, UEFA preia stadionul. Pana atunci se mai joaca fotbal acolo numai cu permisiunea Autoritatilor. Montarea gazonului se va face in aprilie.

La 1 aprilie 2020, Bucurestiul era oricum capabil sa organizeze tot ceea ce ar fi trebuit pentru Euro. Nu este adevarat ca pandemia ne-ar fi ajutat in vreun fel.

Euro va fi transmis de 250 de tari de pe tot globul”

STADIOANE

“Stadionul Rapid va fi rezerva. Pentru moment, acolo este prevazuta nicio actiune pentru Euro, dar oricand poate fi folosit in caz de nevoie. Si Rapid si Dinamo, cand va fi cazul, sunt construite din aceiasi bani alocati in acest proiect.

Ma bucur ca stadioanele reconstruite acum, Rapid si Steaua au multe spatii si pentru alte sporturi. Sunt arene multi functionale.”

Florin Sari a lamurit si situatia FCSB-ului si posibilitatea acestora de a juca in Ghencea:

“In ce priveste inaugurarea stadionului stiu ca existau doua variante. Ori la primul meci oficial, ori la 7 mai, ceva festiv. CSA decide, nu altii. Este stadionul Armatei si ei decid. Aceeasi situatie avem la Arcul de Triumf, care apartine MTS si Rapid, care apartine Ministerului Transporturilor.”

SPECTATORI PE STADION

Florin Sari spera ca la Euro sa fie si spectatori in tribune

“Se fac eforturi in gasirea solutiilor pentru ca National Arena sa aiba 50 la suta spectatori pe stadion la Euro. Toti cei implicati, in toate orasele gazda, doresc acelasi lucru la fiecare stadion in parte.

Nu avem inca un raspuns pentru cei care au cumparat deja bilete si nu pot intra in arena. Mai intai trebuie sa stabilim cati vor fi in tribune.”

EURO A SCHIMBAT 7 MINISTRii AI SPORTULUI SI PATRU PRIMARI

“De cand am inceput sa lucrez la proiectul pentru Euro 2020, am schimbat 7 ministrii ai sportului si patru primari. In numai 6 ani. Indiferent cine a sosit in fata noastra la discutii, am intalnit de fiecare data oameni deschisi si dispusi sa sprijine proiectul.

Bucuresti a invins orasul Munchen pentru a organiza tragerea la sorti a grupelor Euro, pentru ca am oferit cele mai bune conditii si cred ca din toata istoria acestui eveniment.

Am adunat peste 1200 de voluntari pentru proiectul Euro 2020 din 20 de tari.

Ambasadorii nostri sunt Miodrag Belodedici, Adrian Mutu si Lucian Sanmartean. In echipa de organizare se afla doi fosti baschetbalisti, Alexandru Candea si Razvan Mitroi, o fosta jucatoare de tenis, Diana Pirciu si un fost judoka, Alex Nicila. Toti, oameni care au sosit din postura de voluntar”

ROLUL LUI GICA POPESCU

“Gica Popescu nu este manager. Manager, director, este Radu Visan, secretarul general FRF. Domnul Gica Popescu este un consilier in acest proiect. Singurii directori sau manageri sunt cei din cadrul FRF”


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background