BRICS, alternativa naturală la decadența, șovinismul și transumanismul din lumea euroatlantică

Postat de pe 27 aprilie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de joi, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Adrian Severin a analizat ofensiva politico-economico-militară a BRICS, multe țări semnificative din punct de vedere geopolitic exprimându-și dorința de aderare la organizația condusă de China și Rusia.

Noua ordine mondială se constituie chiar sub ochii noștri. Alianța BRICS, o asociere în primul rând cu caracter economic și care îngloba inițial Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud (de unde și inițialele), devine încetul cu încetul cea mai mare putere emergentă globală. La această structură se adaugă treptat noi cărămizi, principala „atracție” fiind întocmai numărul însemnat al populației, care are calitatea de a fi consumatoare, stimulând economia, și de a fi o forță de lucru extrem de avantajoasă, ceea ce duce automat la crearea de bunuri și servicii.

Aceste țări, foste colonii sau foste state dominate, vor să acceadă la o viață demnă, care le-a fost refuzată în trecut, și sunt pregătite să muncească din greu, așa cum au fost învățate. Ordinea americană le-a permis să învețe aceste două lucruri și ele sunt produse ale acestei ordini, după cum libertatea comerțului, pe care America a sprijinit-o și a propagat-o, a permis fostelor colonii să se ridice. Fostele state dominate au toate elementele necesare ca să se transforme din actori secundari în actori principali ai lumii, după cum a punctat Adrian Severin, explicând astfel renașterea din cenușă a statelor membre BRICS.

Acum, însă, acest campion al liberului schimb se auto-izolează. „Acest imperiu american este în declin. Marile succese ale imperiilor au adus decadență, decadența bunăstării și șovinismul bunăstării în același timp”, a arătat Adrian Severin. În consecință, BRICS-ul este privit de către țările doritoare să se integreze ca o alternativă naturală la decadența, șovinismul și transumanismul care caracterizează lumea euroatlantică, după cum a sintetizat Cozmin Gușă. „Americanii ar trebui să lupte ca această nouă cetate care se ridică în fața noastră să-i includă și pe ei”, a sugerat analistul Adrian Severin.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background