Bogdan pierde asumându-și mereu rolul de scutier, din prudență ardelenească vecină cu lașitatea!

Postat de pe 13 noiembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

Toate partidele de la guvernare din ultimii ani, PNL, USR și PSD, sunt în declin total și politicienii inventează fel de fel de jocuri politice și intrigi ca să acapareze scena politică și să rămână în atenția publicului, încercând să compenseze cumva pentru rezultatele extrem de slabe din sondaje. În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a vorbit despre defecțiunile majore din partidele politice românești PSD/PNL/USR și ce vor genera acestea.

USR-ul a fost la guvernare între decembrie 2020 și august 2021, iar cu timpul s-a divizat, nereușind să se mențină activ nici în opoziție. Partidul nu mai este susținut în niciun fel de multinaționalele care l-au finanțat până acum în schimbul susținerii intereselor lor. Cel mai probabil, corporațiile, care s-au folosit de USR până când s-a uzat, se vor îndrepta către alte instrumente politice prin care să-și apere cauzele. E limpede că USR-ul nu mai este pregătit din punct de vedere electoral să intre într-un nou ciclu de guvernare.

PNL-ul și-a pierdut atât substanța națională, cât și substanța liberală, potrivit observațiilor lui Sorin Roșca Stănescu. Luni la rând s-a discutat despre liste comune cu PSD-ul, liberalii vrând să se agațe de electoratul și scorul social-democraților. PSD-ul a intrat în acest joc, scăpând, cel puțin în primele luni ale guvernării Ciolacu, de criticile dure ale liberalilor. Brusc, liberalii și-au dat seama că PSD-ul nu le va rămâne aliat și s-au întors la deviza „Prin Noi Înșine!”, mimând revenirea la valorile liberale. În realitate, PNL-ul și-a pierdut activiștii și electoratul, care se îndreaptă către AUR și PSD.

Rareș Bogdan a precizat într-o emisiune la televizor că este „specialist în polemică”. „Dacă ar fi să intru în polemică, credeți-mă că singurul de la PSD cu care aș putea să zic că ar putea să îmi țină piept la jumătate din cât pot eu este Mihai Tudose. Pe restul îi bag sub masă instant”, a spus liberalul.

„Pe Rareș Bogdan îl trădează grav statutul său de însoțitor, pe care și l-a asumat. El a fost însoțitorul foarte vocal al lui Klaus Iohannis, pe urmă a fost însoțitorul la fel de vocal al lui Nicușor Dan, (primii doi au dat-o în gard grav din punctul de vedere al credibilității și popularității reale), apoi a fost însoțitor al lui Orban, apoi al succesorului lui Orban, Cîțu, iar acum este însoțitorul generalului cu 4 stele, Ciucă, care încă este sprijinit de Cotroceni în poziția de președinte al PNL, deși în interiorul partidului se manifestă din ce în ce mai pronunțat o opoziție legată de Ciucă”, a punctat SRS.

Toate sondajele sunt mimate ca fiind independente, ele fiind de fapt comandate de o agenție de știri, News.ro, aflată în siajul lui Florian Coldea.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background