„Bode trebuie să-și dea demisia!” – Iosefina Pascal, la GOLD FM

Postat de pe 17 ianuarie 2022

Autor: Adrian Lambru

Jurnalista Iosefina Pascal a declarat în cadrul emisiunii “Scamatoriile Iosefinei”, de la GOLD FM, că: „Ministrul Lucian Bode este încă în funcție după ce mașina în care se afla a accidentat cel puțin două alte vehicule. Nici el și nici șoferul mașinii de serviciu nu au dosar penal”.

Iosefina Pascal aduce în discuție un subiect despre care publicul ar fi uitat, și anume accidentul auto provocat de mașina de serviciu cu care circula actualul ministru al Afacerilor Interne, Lucian Bode, în luna august a anului 2020. „Se mai aude ceva despre acest caz în spațiul public din ziua de astăzi?” – se întreabă jurnalista. „Absolut nu! Iar cu toate astea, acest politruc este încă în funcție. Nu răspunde penal pentru ceea ce a făcut. Mai mult decât atât, acesta s-ar fi dus la ski în Austria în weekend, după gravul accident provocat de un polițist”.

Lucian Bode nu și-ar asuma absolut nimic, potrivit Iosefinei Pascal. Singura lui scuză în cazul acciddentului rutier din august 2020 ar fi fost că dormea pe bancheta din spate. „Dacă asemenea oameni conduc Poliția Română, ce așteptări să avem de la unu care zice că era în stare de șoc după ce a lovit două fetițe pe trecerea de pietoni, dar aprinde girofarurile” – susține Iosefina Pascal.

Ce spun imaginile?

„Din imaginile din spațiul public, se vede foarte clar cum pe asfalt, atât pe trecerea de pietoni cât și înainte și după, nu erau urme de frânare” – a adăugat jurnalista GOLD FM. „Mașina s-a oprit câteva zeci de metri mai încolo, din inerție. Când ești șocat că ți-a venit ceva pe capotă, frânezi. Ei bine, nu a fost cazul acestui polițist. Șocat fiind, nu stai cu telefonul într-o mână, cu cealaltă aprinzi girofarurile, iar cu piciorul bruchezi corpul unui copil care zace pe jos, fără suflare”.

sursă video: gandul.ro

„Berechet mai bine stătea acasă!

Șeful Poliției Capitalei, Bogdan Berechet, a făcut declarații vineri seară despre cazul accidentului în care două fetițe au fost lovite pe trecerea de pietoni de către o mașină a poliției: „În ceea ce privește informațiile din spațiul public conform cărora purtătorul de cuvânt a transmis că polițistul era în misiune: polițiștii se află în misiune atât timp cât se află în timpul programului. Procurorul a spus că nu se află în misiune în sensul că nu era o misiune urgentă. Desfășura activități specifice polițienești. Polițistul nu era într-o misiune specială care să reclame urgența” – conform G4Media.

„Berechet mai bine stătea acasă” – spune Iosefina Pascal. „Acesta nu cunoaște statutul polițistului. Nu există polițist în misiune tot timpul, ci doar polițist în exercițiu atribuțiilor de serviciu. De asemenea, nu există misiune urgentă sau mai puțin urgentă. Există doar intervenție când polițaiul este sunat de la secție și trimis să ajute undeva. Atunci se pornesc semnalele acustice și vizuale, mereu împreună. Ceea ce, repet, nu era cazul”.

Cazul Iosefina Pascal și polițiștii din timpul nopții

Un abuz din partea polițiștilor a avut parte chiar Iosefina Pascal, când, în urma unui protest la care a aparticipat în calitate de jurnalist, a fost luată la secție în seara respectivă. Mai multe detalii aici.

„Sunt îngrijorată de siguranța mea ca cetățean cu asemenea oameni în poliție” – susține aceasta. „La ce am pățit eu, ar fi trebuit să spun lucruri mult mai urâte. Eu continui însă să militez pentru deparazitarea Poliției Române, pentru depolitizarea acestei instituții și re-credibilizarea acesteia. Altfel, vom fi pierduți! Ne vor conduce clanurile de interlopi și clanurile interlope din politică”.

„Dar poate aste își doresc politrucii!” – a adăugat jurnalista.

Accidentul ministrului Bode

Secţia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General a dispus clasarea dosarului penal în care au fost efectuate cercetări în legătură cu accidentul auto în care a fost implicat ministru al Transporturilor în Guvernul Orban, Lucian Bode. Acesta ocupă în prezent funcția de ministru al Afacerilor Interne.

Pe 30 august 2020, autovehiculul în care se afla Lucian Bode a fost implicat într-un accident rutier pe DN7, în zona localităţii Drăganul, din judeţul Argeş. Mașina în care se afla Lucian Bode ar fi intrat pe contrasens şi a lovit un alt vehicul care circula regulamentar. În urma accidentului, au fost răniţi şoferul maşinii care circula regulamentar şi o pasageră, ambii de cetăţenie poloneză.

Potrivit unor imagini filmate de un motociclist aflat în trafic în acel moment, maşina în care se afla ministrul, avea semnalele pornite semnalele luminoase și acustice și a intrat pe contrasens, depăşind o coloană de maşini, deşi drumul era marcat cu linie continuă. În puțin timp, maşina s-a ciocnit cu un alt autoturism care circula regulamentar din sens opus şi s-a oprit într-un gard.

Emisiunea “Scamatoriile Iosefinei”, moderată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 16. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background