În cine mai putem avea încredere dintre cei care ne conduc?

Postat de pe 17 ianuarie 2022

Autor: Adrian Lambru

Analistul geo-politic Cozmin Gușă a declarat în cadrul emisiunii “Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Gold FM că: „Nu este chiat totul negru! Sunt și oameni care au capabilitatea și dorința să facă câte ceva înspre bine”.

În ceea ce privește politica, nu ar trebui să judecăm individul după ceea ce face colectivul, mai ales când acea persoană chiar ar vrea să facă ceva înspre bine, potrivit lui Cozmin Gușă. Normalitatea, expertiza și moralitatea ar fi principalele atribute ale unei persoane politice de încredere.

În omul din fruntea statului român, președintele Klaus Iohannis, Cozmin Gușă susține că nu ar avea nicio încredere. Cel care ar putea magnetiza energiile ar fi Eduard Hellvig, directorul Serviciului Român de Informații (SRI), acesta fiind liderul informal. „Magnetizarea se poate produce în bine sau în rău” – declară analistul geo-politic. „Însă pariez că Hellvig o face în bine. I-am urmărit toată cariera, iar cunoscătorii jocului de putere tint să-mi dea dreptate”.

Oamenii de încredere din alianța guvernamentală

Din echipa guvernamentală, analistul geo-politic susține că are încredere în Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naționale, în Sorin Grindeanu, viceprim-ministru și  ministrul Transporturilor și Infrastructurii și în Marius Budăi, ministrul Muncii. Acesta din urmă ar fi un exemplu de seriozitate și hărnicie, conform lui Cozmin Gușă.

„În cei de la Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) aș avea încredere dacă nu aș știi cât de puternice sunt legăturile lor cu Partidul Fidesz din Ungaria, cu guvernarea din această țară” – a adăugat analistul politic. „Aș avea încredere în ei ca expertiză, dar rămâne acest semn de întrebare”.

Cine e de încredere în Parlamentul României?

Primul politician pe care îl menționează Cozmin Gușă este Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat (PSD) și prețedintele Camerei Deputaților. „După o perioadă dezastruoasă în PSD, perioada Dragnea-Dăncilă, Marcel Ciolacu a administrat corespunzător treburile în partid” – declară analistul.

„Sunt de acord cu demersurile anti-excese ale celor de la Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) din Parlament” – spune Cozmin Gușă. „Sunt demersuri de normalitate!” Analistul nu individualizează doar un singur nume, ci întreg grupul parlamentar.

Judecătorii și procurorii ce nu s-au supus statului paralel

Moderatorul GOLD FM se declară încrezător în judecătorii și procurorii din România care nu s-ar fi supus statului paralel din vremea Băsescu-Maior-Coldea- Kövesi. Acest stat paralel ar fi continuat să acționeze și în timpul mandatului de președinție al lui Klaus Iohannis.

„Se poate afla din presă destul de ușor despre cum se orientează acești judecători și procurori, mai ales cei care se mediatizează” – a adăugat Cozmin Gușă.

Sunt serviciile secrete de încredere?

„Din rândul serviciilor secrete pot să spun că am încredere în Eduard Hellvig, directorul Serviciului Român de Informații (SRI). Acesta s-a maturizat, este bine mobilat intelectual și un om potolit”.

Despre Silviu Predoiu, directorul Serviciului de Informații Externe (SIE), Cozmin Gușă susține că ar avea o părere ambiguă.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background