Boc și ecologiștii distrug progresul și motoarele termice. Progresismul este falimentar

Postat de pe 10 iulie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În al doilea segment al emisiunii „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, Iosefina Pascal a vorbit despre planurile mărețe ale lui Emil Boc, primarul Clujului, care s-a trezit ecologist și care are de gând să facă în așa fel încât bicicletele și căruțele să fie din nou la modă.

Emil Boc a declarat: „Nu e popular ce spun, dar viitorul mașinii nu mai este viabil. Mașina se folosește pentru deplasările în afara orașului, să te duci în weekend, în deplasări neesențiale, dar pentru viața de zi cu zi, alternativele trebuie să fie mersul pe bicicletă, cu transportul în comun, combinat cu mersul pe jos sau cu forme de sharing. Lumea a plecat de mult în altă direcție. Noi nu putem rămâne în urma istoriei. Orașele care s-au bazat pe mașină au rămas codașe în istorie. Orașele care au trecut la alternativa la mașină sunt orașele viitorului”.

Să le propună domnul Boc asta oamenilor care trăiesc din transporturi. Pare că politicienii se raliază unor astfel de mișcări ce țin de ecologie doar ca să atragă atenția, dar unii merg mai departe și iau și măsuri. OMV Petrom a emis o informare în care se arată că s-a demarat operațiunea de conformare la prevederile OUG 33/2023 pentru respectarea obiectivului statului român de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră. Articolul 3, alineatul 1, prevede că se poate utiliza un conținut minim de biocarburant astfel încât punctul maxim de distilare de 65% la 250 de grade Celsius pentru motorină diesel să fie înlocuit cu un punct maxim de distilare de 10%. Așadar, se înlocuiește motorina normală cu diverși combustibili artificiali.

Unele cercetări arată că o astfel de tranziție nu afectează calitățile tehnice ale motorului, în timp ce alte studii arată că se distruge motorul. La fel se întâmplă și în cazul efectelor asupra mediului, unii cercetători susținând că există un impact pozitiv asupra mediului, reducându-se gazele cu efect de seră, alții susținând că nu se întâmplă nimic sau că procesul de obținere a acestor carburanți este mai complex și poluează mai mult. Politica climatică isterică este falimentară, unele estimări indicând că se cheltuiesc 300 de miliarde de euro tranziția către energia verde.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background