Mafia azilelor și a centrelor de copii din București: abuzuri grave chiar sub nasul autorităților

Postat de pe 10 iulie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, Iosefina Pascal a continuat șirul dezvăluirilor-bombă despre cazul căminelor ororii din Voluntari.

Invitată în emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Iosefina Pascal a adus în prim plan dimensiunea juridică și politică a scandalului legat de azilele groazei. În continuare, Iosefina a prezentat în emisiunea sa condițiile mizere din căminele de bătrâni, condiții evident inumane, vizibile chiar din afara clădirii.

Apare numărul de telefon al unui serviciu privat de ambulanță la postul de paznic al unuia dintre azilele din Voluntari și s-a dovedit că această firmă este un fel de companie fantomă, înființată în 2013, cu un singur angajat.

Stenogramele prezintă și un episod oribil care redă o conversație între două asistente care se plângeau că nu mai fac față muncii, că e greu să găsești personal care să lucreze pe un salariu de sub 5.000 de lei și că se găsesc doar oameni care abuzează bătrânii în moduri absolut oribile (îi puneau pe beneficiari să facă sex între ei, se descriu acte de homosexualitate între bătrâni și alte astfel de situații șocante). S-a constatat și că existau camere de supraveghere în locurile în care bătrânii stăteau, lucru care le încalcă dreptul la viață privată.

Oameni care dețin funcții înalte la diferite DGASPC-uri din București vorbeau despre cum mușamalizează și falsifică rapoartele către AJPIS și se arată cum centrele de bătrâni obțineau licența de funcționare în mod ilegal, prin intermediul unei anume Alina, funcționar public, care nu avea atribuții de acest fel.

S-a mai aflat și că există un centru pentru copii în Sectorul 2 din București care funcționează ilegal, fără avizul de la Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, o agenție din subordinea Ministerului Familiei. Mai mult decât atât, acest centru pentru copii este infestat cu ploșnițe și se comit și altfel de abuzuri acolo.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background