Biden va fi retras din cursa prezidențială, altfel SUA se declasează decisiv în geopolitica mondială

Postat de pe 13 martie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Ciprian Purice a analizat finala prezidențială din SUA între Trump și Biden, arătând ce poate urma în desfășurarea procesului electoral.

Cutuma în SUA, țara cu cea mai veche tradiție prezidențială din lume, este ca președintele în funcție să fie și principalul candidat al partidului pe care îl reprezintă. Partidul Democrat l-a desemnat pe Joe Biden ca principal candidat în alegerile de anul acesta. Ciprian Purice este de părere că, după desemnarea lui Biden, democrații vor începe să facă demersurile necesare pentru a-l înlocui încetul cu încetul, fiind posibil să invoce problemele medicale de care suferă sau problemele de corupție sau afacerile ilegale pe care le are întreaga familie Biden, în special în legătură cu Ucraina.

Mai mult decât atât, ar putea fi mult mai spectaculoasă intrarea în cursa electorală a unui contracandidat democrat diferit pentru Trump. Noul candidat ar putea fi Robert Kennedy Jr. Totuși, dacă democrații nu-l vor retrage pe Biden și îl vor păstra în continuare ca principal candidat, înseamnă că e posibil să aibă „un glonț de argint” împotriva lui Trump, la propriu sau la figurat. Dacă democrații îl păstrează pe Biden, înseamnă că optează pentru pierderea șansei unei reașezări a Americii ca mare imperiu pentru a-și conserva propria putere la Washington.

În momentul actual, Trump este foarte greu de împiedicat din a mai candida, pentru că problemele sale din justiție au fost aproape în totalitate rezolvate, iar credibilitatea și popularitatea lui se consolidează pe zi ce trece, conferindu-i un scor imbatabil în sondaje.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background