Biden a anunțat că sărbătorește duminica Paștelui și ziua vizibilității persoanelor transexuale

Postat de pe 1 aprilie 2024

Guvernul american al lui Joe Biden, un catolic fervent, sărbătoreşte duminică Paştele, dar şi Ziua internaţională a vizibilităţii persoanelor transsexuale, spre disperarea conservatorilor, care vorbesc de o „blasfemie”, transmite France Presse.

Ziua drepturilor persoanelor transsexuale, sărbătorită în întreaga lume la 31 martie, coincide anul acesta cu sărbătoarea Paştelui, a cărei dată se schimbă în fiecare an.

Polemica a început odată cu publicarea, vineri, a unui comunicat de presă al Casei Albe care recunoştea această zi internaţională, sărbătorită de Joe Biden încă de la începutul mandatului său.

Această declaraţie a fost calificată drept o „blasfemie” de către o purtătoare de cuvânt a lui Donald Trump, care a acuzat sâmbătă administraţia Biden că a efectuat un „atac (…) la adresa credinţei creştine” şi a pretins „scuze”.

„Preşedinţia Biden a trădat principiul central al Paştelui, şi anume învierea lui Iisus Hristos”, a adăugat liderul republican al Camerei Reprezentanţilor, Mike Johnson, calificând gestul drept „scandalos şi odios”.

În schimb, Casa Albă i-a acuzat pe republicani că încearcă „să dezbine” şi a condamnat „retorica plină de ură şi necinste”.

Preşedintele Biden „luptă pentru a aduce oamenii împreună şi pentru a apăra demnitatea şi libertăţile fiecărui american” şi „nu va abuza niciodată de credinţa sa pentru câştig sau profit politic”, a declarat purtătorul de cuvânt Andrew Bates.

Donald Trump, care a făcut apeluri repetate la cercurile evanghelice de la alegerea sa în 2016, a anunţat la începutul acestei săptămâni un parteneriat cu o vedetă de muzică country pentru a oferi Biblii, care se vând la preţul de 59,99 dolari bucata, scrie agenţia de presă citată.

Subliniind discriminarea suferită de persoanele transsexuale, senatorul democrat şi pastorul Raphael Warnock a respins duminică acuzaţiile conservatorilor, calificându-le drept „contrare credinţei creştine”.

Joe Biden şi Donald Trump, care s-au confruntat deja la urnele de vot în 2020, au garanţia că vor câştiga în această vară nominalizările partidelor lor pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie. 

sursă: realitatea.net
 


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background