Beizadeaua Cris-Tim,pedeapsă minimă pentru trafic de droguri

Postat de pe 3 martie 2023

Banul nu e doar ochiul-dracului, ci și al justiției! Beizadeaua Cris-Tim pedepsit cu doar 2 luni de muncă în folosul comunitatii, pentru trafic de droguri în formă continuată

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Dincolo de propagandă” de la Radio Gold FM, Andrei Gușă a adus în prim plan un caz grav de aplicare necorespunzătoare a legii în vigoare, protagonistul scandalului fiind Vlad Timiș, mezinul familiei Timiș. Capul familiei este celebrul Radu Timiș, cunoscut sub porecla de „Regele Mezelurilor” pentru că este patronul firmei Cris-Tim.

Fiul cel mic al lui Radu Timiș a fost arestat de poliție, fiind acuzat de trafic de droguri. Deși Radu Timiș se bucură de un succes teribil în domeniul său de activitate, având o afacere foarte profitabilă ce se ridică la o cotă de 150 de milioane de euro, nu se poate spune același lucru și în plan familial. Radu Timiș și soția sa, Cristina, au împreună 5 copii, 4 băieți și o fată. Băieții sunt cam rebeli, provocându-i lui Radu Timiș multe bătăi de cap. În urmă cu câțiva ani, Radu Timiș Jr. a avut de-a face cu legea după ce a fost acuzat că și-ar fi bătut iubita în public în timp ce se aflau în vacanță pe litoralul românesc.

De data aceasta, Radu Timiș trebuie să treacă peste o cumpănă și mai mare. Mezinul familiei, Vlad Timiș  a fost arestat de polițiști și de procurorii DIICOT în urma unui flagrant. Fiul lui Radu Timiș a fost prins de polițiști în timp ce încasa banii de la un dealer de cocaină. Cu toate acestea, ziare.com informează că „fiul patronului fabricii de mezeluri Cris-Tim scapă de închisoare în dosarul de trafic de cocaină. Va munci două luni la protecția copilului”.

Vestitorii primăverii i-au vestit lui Vlad Timiș și exonerarea de vină, anunțată chiar pe 1 martie de către Curtea de Apel din Ploiești care a admis apelul făcut de beizadeaua Cris-Tim la decizia Tribunalului Prahova care îl condamnase la 3 ani și 2 luni de închisoare. Legea 143/2000 privind combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, promulgată chiar de Klaus Iohannis, prevede pedepse cu închisoare de la 3 la 10 ani pentru traficanții de droguri, iar în cazul în care aceștia trafichează droguri de mare risc pedepsele sunt majorate de la 5 la 15 ani. Atunci se pune întrebarea de ce a scăpat așa ușor Vlad Timiș? Să fie oare de vină influența tatălui său, marele afacerist din domeniul vânzării de mezeluri care a acaparat piața?

„Eu nu doresc răul nimănui, dar fiul lui Radu Timiș, patronul fabricii de mezeluri Cris-Tim, a făcut trafic de droguri în formă continuată! Era vorba de 3 ani pentru deținere, iar pentru trafic în formă continuată se puteau decide până la 15 ani de închisoare. Și el a primit 2 luni de muncă în folosul comunității la Protecția Copilului?!”, a punctat Andrei Gușă, adăugând că oricine care este prins cu asemenea fapte primește pedepse foarte aspre, înfundând pușcăria, dar iată că nu este și cazul lui Vlad Timiș. „Asta e țara în care trăim!  Țara în care beizadelele pot să facă orice, trafic în formă continuată, și să scape basma curată, efectuând 2 luni de muncă la Protecția Copilului. În timp ce altul înfundă închisoarea. Foarte bine, să se aplice legea, de acord; dar aici nu? Sau în cazul fiului lui Iorgulescu, care a omorât un om pentru că era drogat și băut? Până nu punem presiune pe politicieni nu se va soluționa nimic.”, a concluzionat Andrei Gușă.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background