BBC se pregătește pentru Marea Pană de Curent – Five o’clock solar

Postat de pe 20 octombrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal prezintă o situație șocantă și extrem de îngrijorătoare: se fac pregătiri pentru a trăi în beznă totală.

Pe fondul multiplelor crize mondiale, Marea Britanie se confruntă cu probleme interne majore, inclusiv de ordin politic. Iosefina Pascal își începe emisiunea cu o știre proaspătă, de ultimă oră: „A demisionat Liz Truss, acesta fiind răspunsul la întrebarea pusă chiar ieri: ‘dacă premierul Marii Britanii va prinde Crăciunul‘”.

Jurnalista ne anunță că „în Marea Britanie, BBC, cel mai mare trust de presă, se pregătește de BLACKOUT, în sensul comunicării publice, titrează The Guardian, care a publicat un articol în care analizează documente interne de la BBC cu privire la modul de comunicare în cazul unei lipse de curent și care va antrena, implicit și căderea liniilor telefonice, a rețelelor de internet și a canalelor de comunicare mass-media”.

Se vorbește de un „secret script”, un punctaj pentru presă. Este vorba despre o comunicare ce se referă la cel puțin două zile de pană totală de curent la nivelul întregii Marii Britanii. Paradoxal, acest scenariu bizar e mult mai grav și mai șocant față de ce se întâmplă în Ucraina, aflată în plin război și unde infrastructura energetică a suferit avarii în proporție de cel puțin 40%. În Ucraina este curent, chiar dacă se raționalizează sau mai apar și întreruperi.

„În această comunicare internă a BBC se descriu tot felul de proceduri tehnice menite să le arate britanicilor cum să-și desfășoare activitățile de rutină chiar dacă nu au curent: cum să-și facă stocuri, cum să se informeze, cum să-și prepare ceaiul fără curent, cum să-și încarce lanternele, bateriile externe de la priza mașinii, cum să se încălzească, etc.” mai spune jurnalista.

Lumea rămâne în bezna…minții

„Informația esențială este că se știe că va fi un blackout, că se va întrerupe curentul electric cel puțin două zile, însă nu se știe de ce, spune Iosefina Pascal, încercând să identifice posibile cauze. În scenariile posibile intră probabilitatea de a există un bombardament masiv sau imposibilitatea furnizorilor de a mai produce sau livra energie.

Din ce în ce mai multe țări organizează astfel de exerciții pregătindu-se de un scenariu apocaliptic despre care cei care ne conduc se pare că ar ști ceva, însă populația rămâne fără informații concrete, doar speriată, dezorientată și cu multe întrebări lăsate fără răspuns.

”Vom muri și vom vedea…”, conchide amar-ironic Iosefina Pascal, care promite să vină curând cu mai multe informații despre acest subiect cel puțin bizar.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background