Bătăi ca în filmele de groază între puștani la începutul anului școlar. „Parada modei” la școală?!

Postat de pe 12 septembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, Iosefina Pascal a atras atenția asupra apucăturilor și comportamentelor deviante ale tinerelor generații și ale pușlamalelor care au considerat că cel mai bun mod în care pot marca începutul noului an școlar este să comită diverse infracțiuni.

Încă din prima zi de școală, site-urile de știri și presa locală din diverse orașe din România au raportat incidente gravisime comise de puștii din diferite școli. A circulat pe internet un videoclip cu fetițe cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani care se drogau cu heliu, ceea ce este extrem de grav și arată ingeniozitatea de care dau dovadă tinerele generații când vine vorba de obrăznicii. Gazul ilariant este folosit în domeniul medical drept anestezic, iar această substanță poate fi toxică pentru organismul uman, dovadă fiind și faptul că una dintre fetițele amatoare de senzații euforice a leșinat după ce a inhalat heliu dintr-un balon.

Dincolo de cazurile absolut halucinante de consum și trafic de droguri, care, din păcate, au devenit evenimente la ordinea zilei în această vară și pare că vor continua, elevii recurg la grave acte de violență la școală. Tot ieri, după festivitatea de deschidere a noului an școlar, două fete de 15, respectiv 16 ani au bătut, sechestrat și filmat o altă fată de 14 ani. Ajunsă acasă cu multiple leziuni, victima a depus plângere la poliție. Cele două adolescente de 15 şi 16 ani au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, ele fiind acuzate că au bătut crunt o fată de 14 ani în apropierea unui bloc din Sectorul 3 al Capitalei, i-au furat banii şi i-au smuls genele false, după care au sechestrat-o într-o locuinţă.

Anterior acestui eveniment deosebit de grav, s-au petrecut alte două astfel de bătăi parcă rupte din filmele de groază în Hunedoara. Un prim incident a avut ca protagoniste un grup de fete care i-au aplicat lovituri crâncene unei colege mai mici ca vârstă, de doar 11 ani. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de loviri sau alte violenţe. Au fost raportate astfel de acte de violență și în alte județe. În Deva, un băiat de 14 ani a fost bătut și umilit de colegii săi și i-au fost furați banii. În Huși, un tânăr de 18 ani și un bărbat de 34 de ani au snopit în bătaie un minor de 16 ani.

Acest fenomen îngrijorător a fost analizat, iar un sondaj realizat în mediul rural relevă faptul că 2 din 10 copii au fost victime sau cunosc victime ale unor astfel de abuzuri. Fenomenul bullying-ului și al violenței în școli s-a generalizat într-un ritm alert, sub privirile neputincioase ale părinților sau ale profesorilor care pare că i-au scăpat din mână pe tineri. A fost consemnat și cazul „celebrului” Vlad Pascu și al iubitei sale, care și-au sechestrat un prieten, umilindu-l în ultimul hal.

Festivitatea de începere a noului an școlar a reprezentat și o ocazie potrivită pentru ca tinerii să-și etaleze ținutele de mii de euro, în Timișoara, Iași și București apărând filmulețe cu astfel de manifestări publice. Fetele s-au îmbrăcat cu fuste microscopice și cu ținute provocatoare, iar băieții au venit la școală la volanul bolizilor de lux primiți de la părinți, cu pantalonii rupți și haine de firmă. Pare că aceasta a devenit noua realitate, iar părinții unor astfel de pușlamale nu numai că nu intervin pentru a-și disciplina odraslele, dar fac scandal dacă cineva îndrăznește să le critice copilașii. Iosefina Pascal consideră că ar trebui reintrodusă uniforma obligatorie în școli, tocmai pentru a evita aceste comportamente nepotrivite într-o instituție de învățământ și pentru a se elimina discrepanța mult prea mare între copiii de bani gata și copiii mai sărăcuți sau cei care pur și simplu aleg să se îmbrace decent, așa cum ar și trebui la școală, care duce la intensificarea bullying-ului.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background