Băncile din Turcia și China rup relațiile cu Rusia

Postat de pe 17 ianuarie 2024

Băncile turcești refuză să coopereze cu cele rusești de teama sancțiunilor, scrie Kommersant, citând surse de pe piața financiară și participanții la comerțul exterior.

Instituțiile financiare turcești întrerup relațiile de corespondent și suspendă procesarea plăților fără a închide oficial contractul. Potrivit unuia dintre interlocutorii publicației, există excepții, de exemplu, acestea erau „filiale” băncilor străine din Rusia. O altă sursă a menționat că dificultățile sunt prezente de mult timp, dar la sfârșitul anului 2023 situația s-a înrăutățit semnificativ și s-a extins la aproape toate băncile din Turcia.

Transferurile de bani de la companii din Rusia către Turcia aproape s-au oprit de la 1 ianuarie, exportatorii au încetat să mai primească plăți în lire și ruble, unele bănci chiar au trimis înapoi tranzacții deja acceptate, explicând că tranzacțiile se referă la „mărfuri interzise”, scrie Turkish Economim, citând surse. Potrivit publicației, problema tranzacțiilor a fost ridicată în timpul vizitei secretarului de stat american Antony Blinken în Turcia la începutul lunii ianuarie, el a subliniat importanța „abordării problemelor de eludare a sancțiunilor și a controalelor la export”.
Perturbarile se datorează măsurilor luate de Oficiul pentru Controlul Activelor Străine (OFAC) al Departamentului Trezoreriei SUA, a informat TASS , citând o sursă din industria bancară turcă. Sursa lui Kommersant menționează, de asemenea, același motiv pentru probleme. Potrivit acestuia, băncile din China rup relațiile și ele.

sursă: flux24.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background