Băncile din Franța sunt anchetate pentru fraudă și spălare de bani! Ce face madame Kovesi?

Postat de pe 29 martie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

Iosefina Pascal a anunțat în ediția de miercuri a emisiunii „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM că băncile din Franța sunt anchetate pentru evaziune fiscală, pentru fraudă și spălare de bani, existând dubii că astfel de fapte se extind și la sucursalele acelor bănci franceze din alte țări.

Groupe Société Générale, BNP Paribas, Exane, Natixis, HSBC se numără printre băncile franceze acuzate de fraudă fiscală agravată și evaziune fiscală. Din 2017 se cunosc aceste lucruri, însă abia recent au fost demarate perchezițiile. În 2021, paguba a fost evaluată de către instituțiile media care au făcut o anchetă în acest sens la 140 de miliarde de euro, iar în dosar prejudiciul este evaluat la doar un miliard de euro. Ce face doamna Kovesi? Băncile astea nu operează și ele cu fonduri europene? Se pare că Procurorul General European se ocupă de un prejudiciu de 300 de milioane de euro la niște aeroporturi din Belgia, unde au fost arestați 4 suspecți acuzați de fraudă vamală.

Deși „nu există corupție în Franța”, iar cei care îndrăznesc să afirme așa ceva sunt putiniști, iată că în anchetă au fost implicați și procurori germani. De ce? Pentru că frauda se extinde și la sucursalele Groupe Société Générale din Germania. La noi o fi situația roz sau s-au strecurat și aici niște pui de fraudă? Se preocupă ANAF-ul sau ei sunt tot cu influencerii, cu băbuțele care vând leuștean la colț de stradă și n-au casă de marcat și cu profesorii care dau meditații ca să aibă și ei 6 case ca domnul Iohannis?

Iosefina Pascal preconizează, având în vedere noul trend de falimentare a băncilor, că se va ajunge ca fiecare stat, cel puțin al UE, să aibă doar două bănci: banca națională și una privată agreată, tot scenariul fiind încununat de implementarea monedelor digitale.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background