Avocatul Poporului știa de azile. Urmări grave asupra țării din partea organelor internaționale.

Postat de pe 11 iulie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, Iosefina Pascal a prezentat dovezile care confirmă că Avocatul Poporului cunoștea ce orori se întâmplau în centrele pentru bătrâni.

Renate Weber, a ieșit public și a făcut o serie de declarații cu privire la abuzurile groaznice din azilele ororii. Urmând trendul început de alte instituții, și Avocatul Poporului a încercat să se disculpe, aruncând vina pe aparținători, asta deși familiile bătrânilor abuzați au făcut plângeri penale la Poliția din Ilfov, însă dosarele lor au fost clasate.

Există documente care atestă că instituția Avocatul Poporului cunoștea foarte bine ce se întâmpla în azilele groazei, existând numeroase solicitări către DGASPC Sector 3 și DGASPC Ilfov, dar și către alte instituții, inclusiv DSP, cerând lămuriri în legătură cu abuzurile sesizate către Avocatul Poporului de diferiți cetățeni.

Pe 16 februarie 2023, pe masa mafioților care păstoreau aceste centre a ajuns o sesizare întocmită de un consilier al Avocatului Poporului, Adriana Sileanu Slobozia. Aceasta este o primă dovadă că Avocatul Poporului cunoștea abuzrile din căminele groazei. Mai există și mărturia unui cetățean care lucra într-unul dintre aceste centre, dar și la DGASPC, care declară că: „nu am avut personal eu atribuții de monitorizare la modul în care cei de la centru corectau neregulile descoperite, însă din dispoziția șefului meu întocmeam adrese pentru a răspunde solicitărilor Agenției Naționale a Persoanelor cu Dizabilități, care cereau informații cu privire la stadiul remedierii neregulilor, dar și către Avocatul Poporului, care a cerut la rândul său, de mai multe ori, informații despre acest caz.

Instituțiile internaționale care se ocupă de monitorizarea și combaterea torturii și a relelor tratamente aplicate persoanelor au luat în vizor România. Țara va fi sancționată drastic, iar imaginea României va fi una de coșmar, o imagine pe care am mai avut-o prin anii ’90 când au ieșit la iveală abuzurile din orfelinate.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background