Avocat Veronel Rădulescu: „Parlamentarii votează desființarea SIIJ peste interesele statului de drept”

Postat de pe 22 martie 2021

Invitat în emisiunea „Ce-i în gușă, și-n căpușă”, realizată de Cozmin Gușă la Gold FM, avocatul Veronel Rădulescu a explicat motivele pentru care Secția Specială de Investigare a Infracțiunilor din Justiție este nu doar necesară, ci chiar „vitală pentru menținerea independenței justiției”.

„CSM a dat aviz negativ desființării Secției, dar la fel de adevărat este faptul că Secția nu poate performa fără resurse. Fără suficienți procurori, fără tehnică, fără un aparat de poliție judiciară, mare lucru nu va putea să facă”, a spus Veronel Rădulescu.

Detaliind pe marginea necesității unei astfel de instituții pentru justiția din România, avocatul Rădulescu a arătat că odată cu desființarea SIIJ, mii de dosare se vor întoarce la instituțiile de unde au plecat. „Secția este vitală pentru ca magistrații să poată fi cercetați, când este cazul, doar pentru infracțiuni legate de exercitarea actului de justiție și nu pentru tot felul de infracțiuni de drept comun, cum este conducerea sub influența alcoolului. Deși nenumărați parlamentari liberali mi-au spus că nu vor vota această desființare, ceea ce s-a întâmplat în Parlament cu grupul liberal, exact invers față de ceea ce susțin, îmi arată că acești politicieni nu mai gândesc cu mintea lor. Este clar că există o forță din afara statului român care dictează această evoluție. Suveranitatea justiției a fost predată fără luptă”, a spus Veronel Rădulescu, la Gold FM.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background