Autoritățile canadiene, preocupate de drepturile hoților…

Postat de pe 12 ianuarie 2024

„Nu puteți difuza singuri imaginile cu hoți  pentru că trebuie să vă amintiți, în Canada, avem o prezumție de nevinovăție”, a avertizat polițistul, scrie Fox News

Poliția din provincia canadiană Quebec i-a avertizat pe cetățeni să nu posteze imagini de supraveghere cu furtul pachetelor lor din fata ușii, deoarece ar putea încălca „viața privată” a presupușilor hoți. 

„Montreal West este cunoscut pentru verandele sale mari, dar în preajma sărbătorilor, acele verande sunt o țintă pentru hoți sau „pirații de verandă”, a informat sâmbătă videojurnalista CTV News Montreal Olivia O’Malley. „Este ceva cu care ne confruntăm zilnic”, a spus consilierul Montreal West responsabil cu securitatea publică Lauren Small-Pennefather.

„Aveți oameni care urmăresc vehiculele și, când văd un pachet care a fost lăsat, merg și iau coletul dacă nimeni nu vine la ușă să recupereze coletul”, a spus Small-Pennefather pentru CTV. 

Cu toate acestea, forța de poliție locală a provinciei, Sûreté du Québec (SQ) a avertizat cetățenii să nu distribuie imagini cu presupușii „hoți de verandă”.

„Nu puteți difuza singuri imaginile pentru că trebuie să vă amintiți, în Canada, avem o prezumție de nevinovăție și postarea acelei imagini ar putea fi o încălcare a vieții private”, a avertizat ofițerul de comunicații SQ, lt. Benoit Richard.

„Dacă obțineți o dovadă că cineva ar fi furat ceva, sunați la poliție, oferiți dovada poliției”, a spus el. „Vom face ancheta, vom aduce acea persoană în fața justiției și vom depune niște acuzații”.

Oamenii care postează imagini de securitate cu pachetele lor fiind furate ar putea fi acuzați de potențiale acuzații de defăimare, potrivit CTV. 

Comentariile ofițerului au stârnit reacții și neîncredere că oamenii s-ar putea confrunta cu probleme legale pentru postarea imaginilor de securitate la domiciliu cu pachetele lor furate. 

„Este 2024, așa că, desigur, poliției îi pasă mai mult de criminali decât de victimele crimei”, a scris jurnalistul canadian Ezra Levant.

„Poliția din Quebec spune asta pentru că le e rușine de cât de multe furturi au loc fără consecințe”, a scris comentatorul conservator Chris Tomlinson. „Raportați-le și ei le vor înregistra și se vor preface că nu s-a întâmplat niciodată”.

„Lumea a înnebunit”, a scris Christina Hoff Sommers, autoare și gazdă a emisiunii The Factual Feminist de pe YouTube.

sursă: Fox News 


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background