Așteptând la Arlechin americanii!

Postat de pe 17 ianuarie 2024


Autor: Cezar Osiceanu

Imediat după ce România a întors armele în al doilea război mondial toată țara a trăit până la Revoluție cu acest slogan “Vin americanii!” ca un fel de speranță vie și permanentă de mai bine, libertate, democrație, meritocrație, prosperitate șamd
Și uite așa o țară și un popor întreg a trăit, suferit, muncit din greu ca americanii să vină odată!
Doar ca din păcate americanii nu au venit nici măcar în vizită până în iulie 1997 când Bil Clinton – acel președinte care a rescris Kamasutra scoțând sexul oral din rândul actelor sexuale recunoscute ca atare; i-a arătat curcubeul de pe cerul Bucureștiului lui Petre Roman (alt coinesseur al fenomenului) ca să știm ce va veni!
Dacă Boeing în vremea lui Ceaușescu a decis să facă la București prima bază de reparații pentru Europa de Est și sa acorde licențele necesare pentru reparațiile avioanelor Boeing 707 (cel mai numeros avion lung curier la acel moment) și Boeing 737 (cel mai numeros avion mediu curier al tuturor timpurilor) în contrapartidă Petre Roman a decis să anuleze acest contract considerând Complexul ROMAERO o adunătură de fiare vechi !
Acum când Airbus

 • a înregistrat cu peste o mie de comenzi peste capacitatea sa globală maximă de producție estimată până în 2040
 • deschide a doua linie de asamblare în USA
 • are deja două linii de asamblare în China acolo unde Boeing are doar una. Fabrica Boeing a fost oprită de la începutul pandemiei și are acum 80 de avioane MAX rămase in diferite stadii de producție
 • a reușit “airbusizarea” Europei prin scoaterea aproape completă de pe liniile mediu curier a modelelor Boeing 737 și înlocuirea lor cu familia Airbus 320
  Boeing ce face?
  Multi, chiar foarte mulți, spun ca doar greșeli în lanț cauzate de infestarea efectivă la toate nivelele decizionale cu corporatiști get beget lipsiți de cultură și experiență aeronautică.
  Și uite cum românii visează ca americanii, în cazul nostru Boeing, nu o să nu mai aștepte la Arlechin ca la teatru ci o să intre odată în scenă, a se citi România!
  Pentru ca nicăieri în Europa nu există liber de sarcini un întreg complex aviatic dotat la cheie și cu personal calificat și atestat de ambii mari producători mondiali de avioane precum cel de la ROMAERO!
  Curios este ca desi au fost să ia lumina și binecuvântări de la Unchiul Sam atâția și atâția politicieni, ROMAERO nu a avut loc în niciuna din ofertele lor către amuricani!
  Între timp rechinii imobiliari și-au făcut veacul prin preajma ROMAERO și încet încet s-a încercat sufocarea atât a ei cat și a Aeroportului Băneasa prin construirea unui întreg cartier de vile, multe fără autorizație de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română și fără ca proprietarii lor să semneze vreun acord cu privire la luarea la cunoștință a faptului ca vor construi într-o zonă cu nivel de zgomot ridicat așa cum se face oriunde în lume.
  Pentru ca ROMAERO fără pista Aeroportului Băneasa este inutilă evident s-a încercat și jocul cu manda ca la biliard, cazul recent al blocului construit fără autorizație exact în axul pistei de la Băneasa și nesancționat de către Inspectoratul de Stat în Construcții fiind o proba elocventă în acest sens.!
  Îmi amintesc și acum cum în ultimul an în care Tarom a folosit Aeroportul Băneasa pentru cursele sale, am decolat dimineața pe pista 07, adică peste vilele din Pipera, și la prânz venind pe pista inversă, 28, ne-a “zgâriat” o antena de telefonie ridicată ilegal exact în axul de aterizare și cu o înălțime de circa 30 de metri sub panta calculată de aterizare a avioanelor pe acea pista.
  Adică dacă nu vedeam antena fiind vremea bună și aveam și o mică traiectorie descendentă sub panta teoretică loveam antena în plin fără să știm de ce și pentru ce!
  Curios este ca zborurile avioanelor militare de transport americane s-au făcut de pe … Băneasa și nici așa nu au putut vedea ROMAERO decidenții americani ai Boeing!
  Toate acestea spun multe despre Boeing și așteptarea lui la Arlechin nu vi se pare? Nu de alta dar mă întreb dacă Putin ar face la fel în poziția lor?

Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background