Arabia Saudită zice „pas” SUA – efectele economice și strategice cutremurătoare

Postat de pe 5 aprilie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

Iosefina Pascal a anunțat în ediția de miercuri a emisiunii „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM că Arabia Saudită sfidează SUA fără pic de remușcări, alăturându-se marilor puteri asiatice care pun la cale dominația lumii, spre deosebire de Occidentul civilizat care este preocupat de scandaluri și de fel de fel de procese regizate.

S-a întâmplat un lucru la care nu ne-am fi așteptat și care a uimit întreaga lume: Arabia Saudită și Iran au consolidat o nouă alianță. Astfel, Arabia Saudită și-a început oficial strategia de sfidare pe față a SUA, partenerul strategic. Printre primele măsuri a fost majorarea prețului petrolului după decizia de reducere a producției. Prețul barilului pe bursă a crescut cu 7% în urma acestui anunț. Însuși prințul Arabiei Saudite, Mohammad bin Salman, a declarat oficial că nu mai are interesul să le facă pe plac SUA.

După ce, practic, a fost destabilizată piața în urma reducerii producției de petrol și a creșterii prețurilor, Arabia Saudită a mai dat o lovitură, anunțând că va adera la Organizația de Cooperare de la Shanghai. Momentan, va intra în această alianță doar din postura de stat partener de dialog, dar pe parcurs își va revendica statutul de membru deplin. Este vorba despre o alianță militară și economică, în fruntea căreia se află China, și care se opune NATO.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background