Angela Merkel se va întâlni săptămâna viitoare cu Putin și Zelenski

Postat de pe 14 august 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

Cancelarul german Angela Merkel intenționează să se întâlnească săptămâna viitoare cu Vladimir Putin și Volodimir Zelenski, președinții Rusiei și Ucrainei. Discuțiile liderilor politici vor avea loc în cele două state, mai exact Rusia și Ucraina.

Vineri, 20 august, Angela Merkel urmează să efectueze o vizită la Moscova, iar pe 22 august se va deplasa la Kiev. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al cancelarului, Steffen Seibert. „Vom oferi detalii despre programul său la începutul săptămânii viitoare”, a precizat acesta într-o conferință de presă.

Vizita cancelarului german se realizează pe fondul tensiunilor între Ucraina și alte țări vecine cu Belarus. De asemenea, are ca scop și realizarea proiectului de gazoduct Nord Stream 2. SUA și Germania au ajuns la un acord în luna iulie privind realizarea acestui proiect energetic. Washingtonul a încetat să mai protesteze legat de realizarea proiectului, în schimbul garanției că Berlinul va asigura securitatea energetică.

Totuși, Angela Merkel a recunoscut că rămân numeroase aspecte nerezolvate în legătură cu Nord Stream 2. Având în vedere creșterea dependenței energetice a Germaniei de Rusia, proiectul este privit cu suspiciune de Ucraina, Polonia sau Țările Baltice. Cancelarul german a pledat întotdeauna pentru necesitatea menținerii unui dialog cu Moscova. Motivul principal reprezintă rolul strategic al Rusiei în conflictele internaționale majore, precum Siria sau Afganistan.

Sursă text: Agerpres


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background