Andrei Gușă: În topul viitorilor europarlamentari îl situez pe Mihai Neamțu pe locul 1, Mihai Tudose pe 2, Rareș Bogdan și Terheș pe 3

Postat de pe 12 aprilie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Dincolo de propagandă”, difuzată la Radio Gold FM, Andrei Gușă a făcut un top al candidaților la alegerile europarlamentare, oferind un clasament al primilor 3 cei mai buni candidați și un clasament negativ al primilor 3 cei mai nepotriviți candidați.

Andrei Gușă a subliniat faptul că membrii incluși pe listele ADU nu sunt de mare notorietate, iar aceia dintre ei care sunt totuși cunoscuți au un renume prost în țară, fiind bănuiți că nu vor face lucruri bune pentru România dacă vor obține mandate în Parlamentul European. Lista AUR-ului este presărată cu mult mai multe personalități active, care au demonstrat că pun interesul național pe primul loc. Pe listele PSD-PNL sunt candidații cu cea mai mare notorietate, însă o bună parte dintre ei au contribuit, într-o mai mică sau mai mare măsură, la distrugerea țării. Totodată, trebuie remarcat că listele PSD-PNL sunt compuse din aceleași personalități politice care au mai avut în trecut mandate și care sunt din nou propuse, deși nu au avut performanțe notabile în mandatele anterioare, cu mici excepții. O mare problemă este și faptul că personalități cu adevărat valoroase și cu expertiză în domeniul diplomației, cum este, de pildă, Adrian Severin, nu au avut loc pe listele niciunuia dintre partide, indiferent de coloratura politică.

În topul pozitiv al lui Andrei Gușă, locul 3 este ocupat de Cristian Terheș și Rareș Bogdan. Spre deosebire de alți politicieni, chiar dacă nu au reușit să facă schimbări foarte importante pentru România, măcar au avut un discurs suveranist, un discurs pro-România și au făcut eforturi. Cristian Terheș a fost mult mai vocal și mult mai bătăios decât Rareș Bogdan, dar Rareș are o rețea importantă și bine consolidată în familia Popularilor Europeni. Pe locul 2 se clasează Mihai Tudose, pentru că, dintre toți candidații de pe liste, el are cea mai mare expertiză în politică internă și externă, este un personaj incomod, are un discurs bine consolidat și tăios, și ar putea lupta pentru România, dacă își dorește acest lucru. Pe locul 1 se poziționează Mihai Neamțu, care are un discurs bine ancorat în cultură, este un promotor al ortodoxismului, lucru foarte important și reprezentativ pentru români, și are credibilitate, mai ales prin prisma studiilor sale profunde.

În topul negativ, pe locul 3 se poziționează PSD-istul Gheorghe Cârciu, care a absolvit facultatea la 30 de ani distanță de terminarea liceului. Pe locul 2 se clasează Virgil Popescu, pentru că este artizanul plafonării energiei și al multor altor proiecte negative pentru România. Locul 1 este ocupat de USR-istul Vlad Voiculescu, politicianul care a fost Ministrul Sănătății pe perioada pandemiei și ale cărui decizii au curmat vieți, la propriu și la figurat.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background