Andrei Gușă: Când doi se ceartă, al treilea câștigă. Impasul negocierilor dintre PSD și Dan Voiculescu asigură victoria lui Nicușor Dan la PMB.

Postat de pe 3 mai 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Dincolo de propagandă”, difuzată la Radio Gold FM, Andrei Gușă a realizat un nou top al candidaților de la Primăria Municipiului București, în contextul noilor candidaturi și al eliminării medicului Cătălin Cîrstoiu din cursă.

Andrei Gușă consideră că atât candidatura Gabrielei Firea, cât și cea a lui Piedone par orchestrate din umbră. Având în vedere că niciunul nu pare să dorească să se retragă, apare evident astăzi că, dacă rămân amândoi în cursă, îl vor avantaja pe Nicușor Dan, în pofida lipsei de performanță pe care acesta a avut-o în mandatul anterior. Există negocieri subterane între Dan Voiculescu și PSD, Voiculescu dorind să-și impună oamenii pe listele PSD în schimbul retragerii candidatului Piedone. Această situație convine mai multor actori implicați, dar în special americanilor, care-l susțin pe Nicușor Dan. Gabriela Firea are șanse să-l întreacă pe Piedone în sondaje. Cu toate acestea, chiar și dacă Piedone s-ar retrage, nu e sigur faptul că Firea l-ar învinge pe Nicușor Dan în finala de la PMB.

Așadar, dat fiind acest context, Andrei Gușă îl plasează în clasamentul personal pe Nicușor Dan pe primul loc, urmat de Gabriela Firea pe locul 2 și de Cristian Popescu Piedone pe locul 3. Sebastian Burduja ia „mențiune”, poziționându-se pe locul al patrulea, iar Mihai Enache de la AUR se clasează pe locul 5. Andrei Gușă consideră că cei doi candidați amintiți la urmă demonstrează impotența politică a generației tinere. „E păcat că nu prea au priză la public, nu prea îi crede nimeni, deși Enache, din spusele lui George Simion, pare că a fost un administrator bun, pare că știe ceva meserie. Burduja, de asemenea, are studii solide, dar dezamăgește și nu reușește să treacă nici măcar peste Piedone, care vedem cu toții cum alege să-și organizeze campania electorală.”, a precizat Andrei Gușă.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background