America apare azi într-o decădere rapidă, iar trendul cultural este unul de tip transumanist!

Postat de pe 15 iunie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de joi, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Daria Gușă, aflată la New York pentru un stagiu de practică la ONU, a vorbit despre cum arată azi America, comparând-o cu lumea europeană, cum se desfășoară lupta sistemului Biden cu Donald Trump și cum reacționează americanii, cum mai e viața în New York, considerat mult timp centrul financiar și cultural al SUA.

Rata criminalității în New York a crescut considerabil de la începutul pandemiei de Covid și până în prezent, asta după ce a înregistrat o scădere continuă de 50 de ani încoace. Până și banalul mers cu metroul a ajuns să fie riscant, existând oameni răuvoitori ce ar putea pur și simplu să te împingă de pe peron. Toți localnicii avertizează că ar fi bine să mergi peste tot unde ai treabă pe timp de zi și să eviți ieșirile seara. Tabloul este foarte diferit de New York-ul de altă dată, „orașul care nu doarme niciodată” transformându-se mai mult într-o amenințare decât într-un slogan care să denote viața activă și dinamica pozitivă a orașului.

Daria Gușă a relatat că, ajunsă la cea mai mare librărie din New York, entuziasmul i s-a disipat odată ce a văzut că majoritatea cititorilor prezenți erau interesați în principal de secțiunile LGBTQ+, istoria negrilor, studii feministe, mai puțin de un sfert dintre ei arătându-se interesați de geopolitică sau istorie. Autori precum Noam Chomsky nu sunt ușor de îndepărtat de pe rafturile librăriilor, însă sunt afișate cărți mai vechi de-ale lor, în care disidența față de noul regim transumanist este mult mai estompată, iar oamenii nu sunt la fel de interesați de cărțile lor cum erau altădată.

Multe dintre cărțile care ajung în librării portretizează în special istoria Americi sau diverse aspecte ale societății americane, iar cititorii preferă să aleagă doar acele cărți care prezintă jumătăți de adevăr sau, altfel spus, doar părțile istoriei care le convin sau care îi interesează în funcție de minoritatea culturală sau etnică de care aparțin. Cărțile care prezintă povești de tip LGBTQ+ au un raion special (cel mai atractiv din biblioteci), dar se infiltrează și la celelalte categorii.

Același fenomen se identifică și în muzeele de artă din New York. Deși aici există multe dintre operele de artă ale marilor artiști ai epocilor trecute, acestea sunt umbrite de operele de artă moderne care sunt afișate în mod ostentativ, care ilustrează în special problematici legate de minoritățile etnice sau de discriminarea comunității LGBTQ+. Pe lângă acest aspect, aceste așa-zise „opere de artă” sunt extrem de simpliste, chiar ambigue, nu exprimă nimic și chiar arată imagini nepotrivite, nuduri sau distorsiuni ale realității.

În pofida scandalurilor imense din jurul lui Trump, dar și din jurul lui Biden, posturile de televiziune cele mai urmărite, cu excepția Fox News, evită complet să difuzeze știri despre mita dată de compania ucraineană de gaze naturale Burisma Holdings către exponenții de vârf ai clanului Biden, Joe și Hunter Biden, toate publicațiile prezentându-l pe Trump într-o lumină proastă. Cu toate acestea, Donald Trump câștigă o popularitate din ce în ce mai mare pe zi ce trece.

New York-ul și America de astăzi sunt departe de visul american pe baza căruia s-a construit o imagine ideală a SUA. Astăzi, SUA este în colaps, fiind sufocată de propagandă, de transumanism, de mizerie și de desfrâu.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background