AMC pune avertisment la filmul Goodfellas pentru „lipsa persoanelor de culoare” în mafia italiană!

Postat de pe 21 mai 2024

AMC a plasat un avertisment la difuzarea filmului Goodfellas, avertizând publicul că lipsește „incluziunea și toleranța” din cauza lipsei persoanelor de culoare portretizate în mafia italiană.

Potrivit New York Post, „AMC Networks a adăugat un avertisment de difuzare la clasicul film mafiot Goodfellas – stârnind revolta celor care au jucat în film și a înțelepților deopotrivă”. Avertismentul spunea că „Acest film include un limbaj și/sau stereotipuri culturale care nu sunt în concordanță cu standardele actuale de incluziune și toleranță și poate jigni unii spectatori”.

Goodfellas este un film despre mafie regizat de Martin Scorsese și în care joacă Robert De Niro, Ray Liotta și Joe Pesci. De asemenea, se bazează pe o poveste adevărată despre Henry Hill, faimosul mafiot care a fost asociat cu familia criminală Lucchese din New York din 1955 până în 1980.

The Post mai notează că „Avertismentul a fost aplicat pentru prima dată pe film în timpul apogeului revoltelor Black Lives Matter, când multe afaceri și instituții culturale au făcut din evitarea jignirilor la adresa diferitelor grupuri o parte esențială a misiunilor lor…”.

Bo Ditel, un fost polițist al NYPD care a jucat rolul unui ofițer de poliție în film, a declarat pentru The Post: „Corectitudinea politică nenorocită a luat totul”, adăugând: „Așa era viața pe atunci. Nu era un lucru curat și frumos. Nu poți curăța istoria. Dacă vrei să spui istoria adevărată, trebuie să o spui așa cum este”.

sursă: ziuanews.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background