Alina Petre: O relație sănătoasă se bazează pe principii sănătoase

Postat de pe 8 august 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Golden Hour” de luni, moderată de Jessie la Radio Gold FM, a fost invitată Alina Petre, consilier în dezvoltare personală. Subiectul principal al serii a fost  infidelitatea în cuplu, o provocare pentru societatea din zilele noastre.

Ce este infidelitatea și cum ne dăm seama că am trecut de o anumită barieră?

„În fiecare cuplu există niște limite și bariere pe care le cunoaște fiecare partener și pe care ar trebui să le știm de la început. Infidelitatea este o lipsă de statornicie, este o lipsă de constanță, o lipsă de comunicare și de asumare a unei relații din toate punctele de vedere. Când faci primul pas către infidelitate, trebuie întâi să te uiți în interiorul tău să vezi ce te face să fii infidel”, spune Alina Petre.

Ce declanșează infidelitatea?

„Pot fi niște cauze din copilărie, adică, dacă am văzut un tipar infidel al mamei sau al tatălui, vom mima acest tipar. Fie vom crede că partenerul ne va înșela, fie copilul care nu a fost apreciat când era mic va deveni adultul care va căuta validare peste tot și nu va fi niciodată suficient pentru el să primească asta de la o singură persoană. O altă cauză este consumul de alcool sau de alte substanțe”, dezvăluie consilierul Alina Petre.

Toate relațiile au mici incompatibilități. Ar trebui să ne obișnuim cu acest lucru?

„Nu, nu ar trebui să ne obișnuim, pentru că lucrurile pot fi corectate sau îmbunătățite prin comunicare. Dacă nu se rezolvă la nivel de comunicare, partenerii ar trebui să se despartă. Ideal ar fi ca tot ce facem, să facem bine împreună cu partenerul nostru”, sfătuiește Alina Petre.

Cum ne dăm seama că partenerul este infidel?

Semnele pe care le subliniază Alina Petre sunt: „Se creează o distanță pe care nu o poți explica, nu mai există aceeași implicare, nu mai există aceeași atenție. Așa îți dai seama că bărbatul este atent în altă parte”.

Cum arată relația perfectă?

„Este foarte important să ne alegem partenerul rațional și nu emoțional. Când ne alegem un partener cu care vrem să construim sau cu care știm că ne vom construi viața, este bine să-l analizăm, să vedem care-i sunt calitățile, defectele și să-l cunoaștem bine înainte de a începe o relație. O relație sănătoasă se construiește pe principii sănătoase”, arată Alina Petre.

Emisiunea „Golden Hour”, moderată de Jessie, se difuzează de luni până joi, de la ora 18, la Radio Gold FM, frecvența 96.9 Mhz. Înregistrările complete pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background