Lockdown pentru prevenirea schimbărilor climatice

Postat de pe 8 august 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea de luni, „Scamatoriile Iosefinei”, moderatoarea Iosefina Pascal anunță că a fost propusă o idee conform căreia ar trebui să se introducă lockdown-uri o dată la 2 ani sau chiar anual pentru a combate schimbările climatice.

„Cei care fac cel mai mare tam-tam referitor la încălzirea globală sunt ipocriți, pentru că tot ei sunt aceia care se plimbă cu avioane private și poluează la greu sau cei care investesc masiv în armament și finanțează războaie. Ei susțin fix industriile care poluează cel mai mult”, subliniază Iosefina Pascal la începutul emisiunii.

„S-au făcut studii și s-a ajuns la concluzia că omenirea are nevoie de lockdown-uri de tipul celor din pandemie cel puțin o dată la 2 ani. Prin asta confirmă indirect că lockdown-urile nu au ajutat în pandemie, dar că această distrugere economică ajută la scopul lor de a reduce emisiile de carbon”, dezvăluie jurnalista Iosefina Pascal.

„Un articol asumat, cu un așa zis studiu la bază, ne dă informații reale despre scăderea emisiilor de carbon pe timpul lockdown-urilor, dar nu se prezintă efectele devastatoare din punct de vedere economic, energetic, social, politic, sanitar pe care le-a creat această practică”, evidențiază Iosefina.

Argumentele contra ce reies din analize comparative

„Analiza comparativă a diferitelor țări arată că presupunerea că aceste lockdown-uri sunt eficiente nu poate fi susținută de probe, nici în ceea ce privește pandemia de covid, nici în ceea ce privește ale pandemii. Se vorbește despre efectele nocive ale lockdown-ului nu numai pe tema economică, ci și pe cea sanitară. Așa arată un studiu recent făcut de doi israelieni de la Colegiul de Tehnologie din Israel”, informează Iosefina.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background