Alexa: Țiriac se face de râs la bătrânețe, a rămas un biet agent al securiștilor!

Postat de pe 28 martie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Liviu Alexa a vorbit despre ipocrizia lui Ion Țiriac și despre anunțul său fals că își donează averea în scopuri caritabile.

Ancheta lui Liviu Alexa (care poate fi citită integral pe strictsecret.substack.com sau pe Solid News) a pornit de la minciunile gogonate propagate de Ion Țiriac în cadrul unui podcast online, realizat de un moderator apropiat de el. Așa-zisul miliardar a declarat că ar fi donat, prin fundația sa, sute de milioane de euro în ultimii 20 de ani. Analizând rapoartele financiare ale Fundației Ion Țiriac, jurnalistul Liviu Alexa a descoperit că „cifra de afaceri” a acesteia nu a depășit în ultimii 4-5 ani suma de 2 milioane de euro. Țiriac nu-și ține averea în România, ci preferă să o securizeze prin off-shore-uri, totul fiind virat către o fundație-gigant de-a sa din Panama.

Ion Țiriac este unul dintre cele mai toxice personaje din România, care, după ce a semnat un acord cu fosta Securitate și a colaborat cu aceasta, a căpușat țara și a beneficiat de multiple avantaje și de clemența statului. „Contabilul Securității”, alias Titi Ionescu, a fost finanțat de Securitate, unul dintre exemplele cele mai grăitoare cu privire la acest aspect fiind dezvăluirea generalului Iulian Vlad, conform căreia lui Țiriac îi era plătită chiria de peste 10.000 de dolari pentru un spațiu închiriat de acesta la New York.

La vârsta senectuții, Ion Țiriac se face de râs într-un mare fel, anunțând cu mare cinism că el face acte de caritate, lucru complet fals, declarația sa fiind demontată rapid de Liviu Alexa. Pare că Țiriac își dorește cu orice preț să reapară în atenția publică, interesul din spate putând fi obținerea vreunui teren sau a vreunei investiții de la statul român.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background