Alegerile americane pot aduce pacea odată cu victoria republicanilor

Postat de pe 4 noiembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

Tema principală a emisiunii „Dincolo de propagandă” de la Radio Gold FM, moderată de Andrei Gușă, a fost reprezentată de alegerile cruciale mid-term din SUA. Analistul Petru Romoșan și tânărul jurnalist Andrei Gușă și-au propus să ofere răspunsul la următoarele întrebări: ‘Ce a determinat schimbarea de paradigmă din discursul democrat‘ și ‘Care vor fi consecințele imediate în ipoteza instalării unei majorități republicane în Camera Reprezentanților‘.

Petru Romoșan începe prin a aminti cele trei decizii fundamentale hotărâte de Curtea Supremă din SUA în ultima perioadă. Este vorba despre: anularea dreptului la avort (acum fiecare stat decide individual), a devenit mai dificil controlul armelor de foc și privarea Agenției de Protecție a Mediului de dreptul de a lupta împotriva încălzirii climatice, după cum enumeră Petru Romoșan. „Aceste decizii sunt aparent în favoarea republicanilor, dar stimulează electoratul democrat”, declară Petru Romoșan.

Alegerile din America și legătura cu războiul din Ucraina

Importanța majoră a alegerilor din SUA provine din impactul pe care îl va avea rezultatul acestora asupra deznodământului războiului din Ucraina. „Ne interesează să se termine războiul din Ucraina și să nu se ajungă la bombe nucleare sau la implicarea militară a României în Ucraina”, spune analistul. Petru Romoșan punctează faptul că diferența majoră dintre republicani (de dreapta) și democrați (de stânga) este că dreapta adună bani, în timp ce stânga îi cheltuiește. Investițiile majore în război pe care le-a făcut administrația Biden vor duce la distrugerea dolarului.

Ipoteza lansată de analistul Petru Romoșan este că dacă republicanii vor avea o majoritate bine consolidată, atunci cheltuielile pentru Ucraina vor fi diminuate drastic. Bătălia care se dă acum în SUA este pentru locurile din Senat și se pare că republicanii au șanse reale (dacă nu se fraudează alegerile) să obțină o majoritate în fața democraților. Automat, asta ar însemna că puterea lui Biden va fi anulată.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background