„Actoria în România, mai mult un hobby” – Andrei Duban, la GOLD FM

Postat de pe 2 martie 2022

Autor: Adrian Lambru

Actorul și comediantul Andrei Duban a declarat în cadrul emisiunii „Golden Hour”, de la GOLD FM, că: „Dacă nu exista televiziunea, nu aș fi putut să mă descurc doar din teatru. Această formă de artă a devenit un lux în România, pentru că nu se mai pune accent pe cultură prea mult”.

Teatrul a fost un domeniu foarte afectat în urma pandemiei de Covid-19, însă Andrei Duban este încrezător că actoria este pe un drum bun în momentul de față: „Încep să se miște încet-încet lucrurile și sunt speranțe că teatrul poate intra pe un făgaș normal”.

Actorul susține că în România ar fi foarte greu să te poți descurca doar din jucatul pieselor pe scena de teatru. „Trebuie să muncești mult, să faci teatru particular, să bați țara în lung și în lat ca să poți să produci cât să reziști, nimic mai mult” – spune Andrei Duban.

„Acțiunea Zuzuc” – Primul rol principal

Rolul lui Zuzuc, din filmul lansat în 1983, este primul rol principal pe care l-a interpretat Andrei Duban într-un film artistic, la vârsta de 12 ani. Pelicula a fost regizată de Gheorghe Naghi, iar alături de Andrei Duban au mai jucat actori precum Ovidiu Moldovan, Cristina Deleanu sau Hamdi Cerchez.

„Acțiunea Zuzuc” (1983) / sursă photo: IMDB

„Filmul a fost unul controversat la vremea aceea” – susține actorul. „Trata un subiect ce nu putea era pe placul oficialităților de atunci. Este vorba despre o familie dezbinată, iar în comunism această idee nu avea ce să caute. Tatăl plecat de acasă, divorțat, Zuzuc stătea doar cu mama care îi aduce un nou tată, iar băiețelul fuge supărat de acasă în Deltă. Un copil care și fuge de acasă! Ce exemplu dădeam eu pentru copii din vremea aceea?”.

În acea perioadă, de obicei, după ce filmele își făceau debutul pe ecranele cinematografelor, apăreau și difuzate la televizor. Însă „Acțiunea Zuzuc” nu a apărut niciodată, tocmai din pricina subiectului tratat.

Bărbații din România, geloși pe Andrei Duban

Un film foarte cunoscut în România în care a jucat Andrei Duban este „Declarație de Dragoste”, film din anul 1985 regizat de Nicolae Corjos. În rolurile principale sunt Adrian Păduraru și Teodora Mareș.

„Declarație de dragoste” (1985) / sursă photo: IMDB

„După părerea mea, cel mai frumos film de dragoste românesc făcut vreodată” – declară actorul. „Chiar dacă am avut un rol secundar, la vremea aceea mă invidiau toți bărbații din România. Eu îl jucam pe fratele mai mic al Ioanei, personajul principal interpretat de Teodora Mareș. E o scenă de gâdileală între noi pe sub o plapumă, ca între frați, iar toți visau atunci să intre în pat cu Teodora, o actriță deosebit de frumoasă și talentată”.

Emisiunea “Golden Hour”, moderată de Jessie, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 18. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagia de Facebook Radio Gold FM România.

sursă photo: Facebook / Andrei Duban


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background