Activiștii pentru drepturile persoanelor din Serbia, cer demisia prim-ministrului și a ministrului muncii

Postat de pe 8 iulie 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

Serbia este statul care își negociază de ani buni intrarea în Uniunea Europeană. Belgrad încearcă să își consolideze legături cu state precum China, dar pe plan național, situația nu este optimistă.

Activiștii și organizațiile societății civile au cerut demisia prim-ministrului sârb Ana Brnabić și a ministrului muncii Darija Kisić Tepavčević. Cererea vine în urma unui raport ce a punctat neglijarea copiilor din instituțiile de protecție socială din țară. În raportul de demisie, ONG-urile pun accent pe nerespectarea legii și a normelor de bază ale civilizației și lipsa empatiei. Raportul Inițiativei Pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități Mintale și Organizației Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități, a stârnit multe reacții publice.

Documentul prezintă scene de groază, detaliate ca atare. În unele instituții sociale, copiii zac în paturi metalice cu bare înalte, care sunt asemănate unor cuști. Femeile și fetele primesc obligatoriu contraceptive fără consimțământul lor, ce servește la acoperirea posibilelor cazuri de violuri și abuzuri sexuale. Ministerul muncii și afacerilor sociale a îndemnat autorii raportului să prezinte cât mai repede dovezi clare.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background