Noi dezvăluiri halucinante despre spitalul și medicii din Botoșani

Postat de pe 24 august 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, Iosefina Pascal a adus în prim plan noi detalii șocante despre spitalul și medicii din Botoșani care au lăsat o tânără mamă să moară în agonie pentru că „doctorii trebuie să doarmă în gardă”.

Astăzi, cabinetul medicului ginecolog al Spitalului Județean de Urgență Botoșani a fost vandalizat, oamenii fiind atât de revoltați și ignorați de către autoritățile statului, încât au ajuns să-și facă dreptate pe cont propriu. Managerul, care era lăcătuș mecanic, a fost într-un final dat afară, tot după ce s-a pus presiune din partea presei și a cetățenilor. Ar fi trebuit dați afară toți medicii responsabili, nu doar managerul spitalului.

În fața protestatarilor a coborât doctorul neonatolog Carmen Zaboloteanu care le-a spus acestora: „Țipați ca niște animale”. Scenele au fost filmate şi au stârnit revoltă şi în mediul online.

Dar medicii care au lăsat-o pe tânăra Alexandra să moară în chinuri groaznice cum ar putea fi încadrați? De ce încă mai sunt în funcție?

Managementul spitalului s-a plâns că nu aveau dotări, în condițiile în care există documente ce atestă faptul că maternitatea spitalului a fost renovată printr-un program guvernamental, costul total atingând suma de 3,7 milioane de lei. Localnicii au acuzat faptul că doctorițele de pe secție le-au creat probleme pacientelor și cu alte ocazii.

În acest context în care se întâmplă nenorociri pe bandă rulantă în sistemul medical, Colegiul Medicilor vrea să se dea o lege astfel încât medicii să nu mai poată fi dați în judecată pentru malpraxis, ci să se meargă pe ideea că pacientul sau familia acestuia să se înțeleagă cu medicii și să cadă de acord asupra unor eventuale despăgubiri. Tupeul este fără margini, în special în cazul celor privilegiați! S-a generat o situație fără precedent la Spitalul Județean Brașov, unde medicii refuză să mai facă gărzi după tăierea sporurilor.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background