A murit actorul Ion Caramitru. Fostul miniustru al Culturii era internat în spital de mai multe săptămâni

Postat de pe 5 septembrie 2021

Autor: Adrian Lambru

Ion Caramitru, în vârstă de 79 de ani, a încetat din viață astăzi, 5 septembrie, după mai multe săptămâni petrecute în Spitalul Elias din Capitală. În ultimii 16 ani a ocupat funcția de Director al Teatrului Național București.

”După o nemeritată suferinţă, maestrul Ion Caramitru s-a stins din viaţă în după-amiaza de astăzi la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias. Dumnezeu să îl odihnească!” – a transmis managerul spitalului, medicul Mugur Ardelean, conform G4Media.

Ion Caramitru s-a născut în Bucureşti, la 9 martie 1942, într-o familie de aromâni. Absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale” Bucureşti (promoţia 1964), Ion Caramitru a interpretat peste 60 de roluri în piese de Shakespeare, Cehov, Pirandello, Buchner, Bernard Shaw, Alfred de Musset, Suto Andras, Rolf Hochhuth şi alţii. A interpretat roluri memorabile în 40 de filme precum „Extemporal la dirigenție” (1987), „Liceenii” (1986) și „Declarație de dragoste” (1985).

Ion Caramitru (în rolul profesorului „Socrate”) în “Liceenii” 1986, regizat de Nicolae Corjos

Potrivit HotNews, Ion Caramitru a fost decorat, în 1995, de regina Elisabeta a Marii Britanii cu titlul de „Cavaler de Onoare al Ordinului Imperiului Britanic”. În 2008 a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi.

A fost implicat și în politică, ocupând funcția de ministru al Culturii între 1996 și 2000, în Guvernul condus de Victor Ciorbea. Din 2005, a ocupat funcția de director al Teatrului Național din București.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background