5 lecții de viață de la Freddie Mercury. Cântărețul ar fi împlinit astăzi 75 de ani

Postat de pe 5 septembrie 2021

Autor: Adrian Lambru

„Nu voi fi un rock-star. Voi fi o legendă!” Cu toate că au trecut aproape 30 de ani când Freddie Mercury a părăsit această lume, opera și creația sa sunt încă vii.

„Era sălbatic și înfiorător, dar masiv charismatic. Curând, și-a început evoluția într-un talent vocal de talie mondială, chiar în fața ochilor noștri” – spunea Brian May, chitaristul Queen într-un interviu din 2008.

Freddie Mercury, pe numele său de la naștere Farrokh Bulsara, s-a născut la data de 5 septembrie 1946 și a murit în 24 noiembrie 1991 de pe urma bolii SIDA. Acesta a fost solistul trupei Queen, una dintre cele mai legendare trupe din toate timpurile, iar povestea vieții sale este une inspirațională din multe puncte de vedere. Iată mai jos 5 lecții de viață din partea lui Freddie Mercury:

„Cea mai mare influență asupra lui Freddie a fost Freddie.” – Brian May, despre Freddie Mercury

Conform people.com, casa de discuri EMI Records a criticat puternic piesa „Bohemian Rhapsody”, afirmând că este prea lungă și ciudată și a refuzat inițial să o lanseze. „O melodie de șase minute nu va fi niciodată redată la radio” – susținea directorul EMI, Ray Foster. Cu toate acestea, Freddie Mercury, care a scris integral versurile cântecului, i-a spus lui Foster că va urma să fie amintit pentru totdeauna ca tipul care a pierdut trupa Queen. „Bohemian Rhapsody” a fost până la urmă lansată în 1975 și difuzată la radio. De acolo, restul e istorie.

„Piedicile vă pregătesc doar pentru a merge înainte” – Freddie Mercury

Oamenii au avut întotdeauna ceva de spus în ceea ce-l privește pe Freddie Mercury, de foarte multe ori, lucrurile relatate nefiind tocmai cele mai frumoase. S-a vorbit despre originile sale, despre lipsa acestuia de experință în muzică, despre înfățișarea sa, despre orientarea lui sexuală sau despre felul în care își crea arta.

Dar știa că toate aceste critici nu-i aduceau decât mai multă claritate cu privire la cine era și cine voia să fie. În loc să-și canalizeze energia pentru a dovedi că oamenii greșesc, a făcut treaba pe plan intern și a pus totul în muzica sa. De aceea, acesta și-a considerat cariera ca fiind o „bătălie în ascensiune pe care o voi câștiga” – scrie GQ Magazine.

„Ești cea mai mare moștenire a ta” – Freddie Mercury.

Freddie Mercury nu s-a lăsat niciodată constrâns de așa-zisele etichete pe care ți le poate oferi societatea. A fi diagnosticat cu HIV/SIDA, a fi homosexual, a face parte din religia Parsi, a avea un aspect neconvențional – niciuna dintre acestea nu l-a definit și s-a asigurat de asta.

A fost suficient de curajos să-și îmbrățișeze defectele, ciudățeniile și orice altceva care a venit odată cu a fi el însuși. El și-a susținut adevărul și a susținut ceea ce credea, indiferent de ceea ce au spus alții, și asta face ca moștenirea lui să strălucească. El a învățat lumea nu doar să viseze, ci să facă și să fie fix ceea ce visează.

„Cel mai important lucru este să trăiești o viață fabuloasă. Atâta timp cât este fabulos, nu-mi pasă cât de lungă este” – Freddie Mercury

De-a lungul vieții, lui Freddie Mercury i-a plăcut să se distreze. A avut numeroși prieteni cu care își petrecea timpul, printre care Elton John, David Bowie și Prințesa Diana. Celebră este în prezent povestea cum că Freddie și Diana au petrecut o noapte într-un club de homosexuali și drag queens din Londra. Diana ar fi fost îmbrăcată ca o drag gueen, un bărbat îmbrăcat în femeie pentru spectacol, și nu ar fi fost recunoscută.

Cleo Rocos, o actriță de comedie din acel grup de prieteni nu ar fi fost de acord să o aducă pe posibila viitoare regină a Angliei într-un club gay. Freddie ar fi spus atunci: „Nu, nu, lăsați-o pe fată să se distreze”. Aceștia ar fi urmărit spectacolul The Golden Girls împreună în acea seară, s-ar fi distrat, ar fi băut și s-ar fi simțit extraordinat.

„Sunt atât de puternic pe scenă, încât par să fi creat un monstru. Când cânt, sunt extrovertit, totuși în interior sunt cu totul alt om” – Freddie Mercury

Freddie Mercury a încetat din viață la data de 24 noiembrie 1991, boala SIDA fiind cea care l-a măcinat în ultimii ani. Acesta și-a păstrat boala secretă, continuând să facă ceea ce a făcut cel mai bine până la final. Era bolnav și știa că sfârșitul se apropia. Cu toate că în 1985 era în stadiul final al bolii, concertul Live Aid din acel an a rămas un spectacol care va fi amintit de generații după moartea sa. „Freddie a fost un zeu pe scenă!” – scria presa la acea vreme.

În anul 1991 era așa de slăbit, că de abia mai putea merge. În același timp, lucra la albumul „Innuendo”, lucru ce îi lua absolut toată puterea, dar a făcut tot ce a putut pentru a-l finaliza. Celebra piesă, clasica „The Show Must Go On”, Freddie a înregistrat-o dintr-o singură dublă, în ciuda slăbiciunii provocate de boală.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background