„Pe sfârșit de război. Guvernanții români și dictatura militară” – Iosefina Pascal

Postat de pe 8 martie 2022

Autor: Adrian Lambru

Jurnalista Iosefina Pascal a declarat în cadrul emisiunii „Scamatoriile Iosefinei”, de la GOLD FM, că: „Viitorul mareșal Klaus Iohannis și miniștrii săi au pregătit un dar otrăvit pentru bărbații români cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani. Aceștia doresc să vă bage într-un război care nu este al vostru”.

În spațiul mediatic au apărut referiri la un draft de act normativ potrivit căruia Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) poate să impună situaţia de criză, la propunerea ministrului Apărării Naţionale. Una dintre prevederi s-ar referi la faptul că rezerva generală în caz de stare de asediu, de mobilizare sau de război va fi formată din toţi bărbaţii români cu vârsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani, notează HotNews.

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat marţi, 8 martie, că acest proiect privind situaţia de criză şi pregătirea unei rezerve generale în caz de război nu este de actualitate. Dîncu susține că ministerul pe care îl conduce va anunţa opinia publică despre proiectele sale legislative, potrivit Agerpress.

„O asemena abominație nedemocratică și neconstituțională nu există nici în Rusia lui Putin” – spune Iosefina Pascal. „După ce a văzut că media din România se inflamează, Dîncu iese și ne spune că nu e chiar așa, că mai vedem. Foarte interesant! Așa reacționează cineva când e prins cu mâța în sac”.

Pe ultima sută de metri a războiului

Jurnalista GOLD FM declară că ne ne-am afla pe ultima sută de metri în ceea ce privește războiul dintre Rusia și Ucraina. „Dar cu toate acestea, guvernanții români încearcă să preia controlul prin huntă militară” – a adăugat aceasta. „Faptul că Dîncu ne spune că nu este de actualitate nu îi încălzește cu nimi pe români. Premierul Nicolae Ciucă poate ieși oricând să spună că e de actualitate și să instaureze dictatura militară”.

Iosefina Pascal vede o legătură între acest proiect care nu este de actualitate și declarațiile președintelui ucrainean Volodimir Zelenski potrivit cărora a înțeles că Ucraina nu este acceptată în Alianța Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) pentru că organizația s-ar teme de chestiuni controversate. Zelenski a mai spus că se poate discuta despre un „compromis” privind teritoriilor separatiste.

„Trădătorii de neam din România au profitat de suferința ucrainienilor ca să acapeareze toată puterea într-o singură mână, adică a lui Iohannis. Parlamentul și Guvernul ar urma să existe doar de fațadă, pentru că Iohannis va zice, iar ei doar vor semna. Eu nu cred că se va renunța la această idee. Cineva chiar a gândit aceste lucruri, în ciuda problemelor juridice” – susține jurnalista GOLD FM.

Sub ce presiuni este acum Zelenski?

Volodimir Zelenski dă acum înapoi și se declară deschis spre negocieri cu Rusia pentru că ar fi „telecomandat” de către Statele Unite ale Americii (SUA), potrivit Iosefinei Pascal. Statele Unite, la rândul lor, s-ar afla acum sub presiunea Moscovei, dar și vice-versa. Un alt factor de presiune elementar ar veni acum și din partea Chinei.

China a ieșit marți, 8 martie, și a cerut Statelor Unite ale Americii să prezinte public informații despre laboratoarele biologice militare deținute în Ucraina, dar și în alte zone. Aceste laboratoare ar fi fost finanțate chiar de Washington, a declarat astăzi Zhao Lijian, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe.

„China recunoaște existența acestor culturi de virusuri din Ucraina și vor să ancheteze folosirea acestor arme biologice asupra lumii” – observă Iosefina Pascal. „Pericolul din aceste laboratoare este pentru toată lumea. Însă nimeni nu-și îndreaptă atenția către Rusia în acest context, căci la Moscova se află cel mai mare astfel de laborator, făcut cu bani americani. De ce ignoranța asta? Pentru că viitoarele pandemii cu care ne-a amenințat Bill Gates nu vor mai fi asumate  de nicio mare putere a lumii”.

Batalionul Azov și presa din România

Un post cunoscut de televiziune din România a prezentat recent imagini și informații preluate de pe site-ul oficial al Batalionului Azov din Ucraina. „Este foarte grav ca presa din România să preia informații de la o organizație nazistă, iar Consiliul Național al Audiovizualului ar trebui să se pronunțe de îndată” – specifică jurnalista GOLD FM.

Aceasta susține că respectiva televiziune este selectivă și că nu ar arăta toate informațiile și toate fotografiile celor de la Batalionul Azov. Organizația ar instrui copii, care nu au încă vârsta discernământului, cum să țină arme în mâini și cum să se lupte. Mai multe detalii aici.

„Cu asta se ocupă cei de la Azov, cu schingiuiri, crucificări, abuzuri de copii și alte atrocități. Pe scurt, este vorba despre încălcarea drepturilor omului în Ucraina” – a adăugat Iosefina Pascal. „Băieții aceștia dorm cu poza lui Hitler sub pernă, iar unii dintre ei se laudă că fac conserve din morții de la Dombas. Nu e normal ca presa să citeze organizații naziste, căci nu e de joacă”.

Azov, în relații cu conducerea de la Kiev?

Un ziarist pro-occidental renumit, Pavel Sheremet, a fost ucis în luna iulie a anului 2016 în urma exploziei unei bombe plasate sub mașina pe care acesta o conducea în centrul Kievului. Numeroase organizații non-guvernamentale (ONG) și mulți jurnaliști din Ucraina au cerut atunci Guvernului și Procuraturii să accelereze procesul de investigare a acestei morți, dar fără vreun rezultat clar și concis.

„De ce nu a fost rezolvat cazul? Ei bine, cel care l-a asasinat pe jurnalistul Pavel Sheremet este chiar un membru al Batalionului Azov de la care își ia informațiile acel post de televiziune românesc” – spune Iosefina Pascal.

Aceasta accentuează astfel legăturile ascunse dintre organizația militară și oficialitățile de la Kiev și că mișcările extremiste ar fi prezente de ambele părți ale conflitului actual, atât în Rusia, cât și în Ucraina.

Emisiunea “Scamatoriile Iosefinei”, moderată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 16. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background