MINCIUNA LUI ARAFAT ȘI CARACATIȚA DE INTERESE “BÂRGĂOANU”. Filiera GEOANĂ-GRONINGEN
Postat de Gold FM Radio pe 4 decembrie 2021
Autor: Iosefina Pascal
Începem cu informația nouă și necunoscută, conform căreia, deasupra lui Mircea Geoană (protagonistul din episodul anterior al „camarilei care cenzurează presa din România”) se află chiar CEO-ul Raiffeisen Bank, Steven Van groningen.
Interesant este că însăși BANCA RAIFFEISEN apare ca fondator el ASPEN. Reamintesc faptul că Van Groningen a participat la mitingurile antiguvernamentale din 2017, 2018 din Piața Victoriei. Ce caută o instituție bancară multinațională în zona protestelor antiguvernamentale și, mai nou, să finanțeze rapoartele denigratoare la adresa presei libere prin intermediul ASPEN INSTITUTE? Comisia Aspen, împreună cu Alina Bargaoanu elaborează rapoarte despre „știri false” si indica țintele ce trebuie atacate si calomniate, dictând discursul public „corect”.
Aceleași întrebări ca în cazul lui Mircea Geoană NATO: Adică, ce caută aceste instituții să interfereze cu și să beneficieze de politicile si fondurile guvernului României?
Mai aflăm lucruri grave chiar din cauza minciunii lui Raed Arafat. Arafat a negat că ar avea vreo legătură cu ONG Alinei Bargaoanu, Eurocomunicare, și a spus ca nici nu a auzit de acest ONG până ieri.
Însă la o emisiune moderată de colegul său din Fundația pentru SMURD, Radu Tudor, Arafat, împreună cu părtinitorul moderator și Valeriu Gheorghiță, comentau știrile false din raportul făcut chiar de Alina Bargaoanu.
Alina Bargaoanu nu este doar decanul FACULTĂȚII de Comunicare de la SNSPA, ci este și PREȘEDINTA INSTITUTULUI EUROPEAN ROMÂN, acest lucru a fost dezvăluit în ancheta jurnalistului Liviu Alexa pe strictsecret.ro și demonstrează clar că această doamnă se află în conflict de interese. Bargaoanu, fiind numită de Ludovic Orban în funcția de conducere a unui institut guvernamental, în timp ce aceasta primește bani guvernamentali pe ONG-ul său pentru „combaterea știrilor false” și elaborarea strategiei de comunicare a guvernului României.
Pe lângă informațiile extrem de grave dezvăluite de Liviu Alexa, eu am identificat încă un grup de interese din care Bargaoanu face parte: Firma de consultanță creată alături de rectorul SNSPA, Remus Pricopie, fostul rector al SNSPA, Paul Dobrescu, si directorul general al Microsoft România, trimis în judecată în dosarul Microsoft, Călin Tatomir.
Această dezvăluire demonstrează că această doamnă și acești indivizi făceau afaceri în timp ce ocupau și ocupă încă FUNCȚII PUBLICE. SNSPA – placa turnantă pentru „consultanta, comunicare, cenzură”.
Radu Tudor, spre exemplu, s-a chinuit foarte mult, nu înțeleg de ce, să își ascundă statutul de președinte al ONG ului TRUESTORYPROJECT, ONG care cenzurează presa și îi calomniază pe colegii săi de breaslă, precum și firmele pe care a înregistrat site-ul ONG-ului și un site bizar de știri NATO.
Domnul Radu Tudor a încasat pe firma sa în anul 2020 aproximativ 200.000 RON, bani care nu se regăsesc în declarația de avere a soției sale, Irina Zidaru, angajată la Ministerul Afacerilor Externe, adică de unde vin banii de la German Marshall Fund, NATO, Black Sea Trust si Aspen.
Însă bomba de presă pe care o dau azi este legată de Arafat:
Asociația SALVITAL, fondată de Raed Arafat în 2010, asociație care strânge bani pentru ISU, deci pentru SMURD, banii aceștia provenind chiar de la consiliile județene și locale din Hunedoara, Deva, etc. Aceste consilii și primării sunt membri ai CONSILIULUI DIRECTOR al Asociației SALVITAL, iar aceeași asociația a dat in judecată aceste entități care o conduc si finanțează pentru a recupera și mai mulți bani de la aceste entități de stat.
Întrebarea este foarte simplă, domnule Raed Arafat, de ce e nevoie ca instituțiile guvernamentale naționale, SMURD, IGSU, DSU, să fie finanțate din bugetele locale ale statului român, prin intermediul unei asociații??
Toate aceste lucruri arată un mod de operare prin care, atât agenții guvernamentali, Raed Arafat, Alina Bargaoanu, cât și jurnalistul Radu Tudor, se află în conflict de interese și persistă în negarea existenței acestui grup de interese.