„Prințul Nicolae moștenește destinul tragic al bunicului său” – Marius Ghilezan la GOLD FM

Postat de pe 6 decembrie 2021

Autor: Adrian Lambru

Jurnalistul de la România Liberă, Marius Ghilezan, a declarat în cadrul emisiunii “Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Gold FM că: „Prințului Nicolae, la 16 ani, îi moare tatăl. Mătușa Margareta nu a putut suporta gloria efemeră a acestui, care la 7 ani era primit în urale de sute de mii de bucureșteni, iar mama sa s-a depărtat de el”.

Prințul Nicolae al României, nepotul Regelui Mihai, a intrat din nou în atenția publicului în urma unui interviu pentru Realitatea PLUS duminică, 5 decembrie. Acesta a afirmat că ar avea intenția de a intra în politica românească, dar și că ar dori să se împace cu Familia Regală.

Prințul Nicolae, „între alb și negru”

Un bun cunoscător al Familiei Regale a României, Marius Ghilezan, povestește la Gold Fm cum s-a descurcat Prințul Nicolae în viața lui din afara țării: „A muncit de tânăr, a pus gresie și faianță în casele londonezilor, iar după aceea a pus alimentele într-un supermarket. Maximum pe care l-a reușit a fost la vârsta de 24 de ani ca instructor în Kenya pentru teambuilding-urile unor corporați”.

Revenirea în România și conspirația palatului

După ce a terminat o facultate de management al afacerilor, Prințul Nicolae a vrut să devină antrepenor, însă criza economică londoneză din 2008 l-a împiedicat. A vrut apoi să se stabilească în România, unde primește titlul de principe de la Regele Mihai.

„Însă, în 2015, într-o conspirație a palatului, o fătucă a dat rodul unei iubiri de două nopți, adică prilejul perfect pentru a i se retrage titlul nobiliar în același an” – susține Marius Ghilezan. „Doamna este o progresistă de la USR Brașov”.

În prezent, conflictul acesta dintre Prințul Nicolae și familia sa nu este încheiat.

 „Poporul român nu a fost întrebat atunci când regele a fost pus să abdice

Potrivit lui Marius Ghilezan, ar exista persoane influente din online ce ar susține că monarhia nu reprezintă un viitor pentru România, însă jurnalistul vine cu afirmația: „2000 de ani am avut doar capete încoronate. Republica este tânără, de doar 71 de ani. Însă aceste lucruri se instituționalizează prin grija Parlamentul, nu printr-un conflict arbitrar din Familia Regală. Monarhia nu este legată nici de Nicolae, nici de Margareta, ci de viitorul României”.

„Poporul român nu a fost întrebat atunci când regele a fost pus să abdice” – a adăugat jurnalistul. „Nu înțeleg de ce în prezent nu se dezbate acest subicet în spațiul media. Parlamentul poate, printr-o adunare constituantă, să deblocheze Constituția și să schimbe articolul 156, menit să blocheze revenirea la monarhie. De acolo, poate să decidă organizarea unui refendum pentru ca poporul, în suveranitatea sa, să închidă sau să deschidă o această etapă”.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background